Gorjenii pot alege meseria de ghid turistic

121

50 de locuri de muncă vacante în Norvegia, pentru posturile de ghizi turistici, sunt puse la dispoziţia gorjenilor de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare european EURES. Ghizii ar urma să însoţească turiştii aflaţi în croazieră în excursiile organizate pe tărâmurile norvegiene.

AJOFM Gorj oferă în această perioadă peste 120 de locuri de muncă vacante în ţări precum Belgia, Danemarca, Lituania, Germania, Olanda Polonia. De asemenea 50 de locuri de muncă vacante în Norvegia pentru postul de ghizi turistici, pentru îndrumarea pasagerilor în croaziere şi excursii, pe perioada verii.
Persoanele care doresc să ocupe un astfel de loc de muncă trebuie să îndeplinească o serie de condiţii impuse de către angajator.
“Gorjenii care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să cunoască limbile engleză, germană, spaniolă şi să fie interesaţi de cultura, istoria şi geografia norvegiană. De asemenea candidaţii selectaţi vor fi supuşi unor teste de limba străină şi vor trebui să participe la un program de instruire (curs on-line înainte de a merge în Norvegia, plus un curs on-site în Norvegia de la 22 aprilie până la mijlocul lunii mai”, a precizat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.
Totodată candidaţii cu studii superioare (minim 1 an la nivel de Universitate) vor avea prioritate în ocuparea posturilor. Durata contractului de muncă este de 6 luni, începând cu 15 aprilie 2013 până la 01 octombrie iar salariul oferit este de aproximativ 2000 euro brut/lună. Persoanele care doresc sa aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here