Gorjenii au scăpat de deşeurile electrice

130

În acest week-end, echipa Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec a organizat o amplă acţiune de reciclare a deşeurilor electrice şi electrocasnice. În municipiul nostru au fost amenajate trei puncte de colectare. Târgujienii au fost încântaţi de iniţiativa RoRec, profitând de această ocazie pentru a scăpa de obiectele vechi, pe care nu le mai foloseau.

De la începutul acestui an şi până în prezent, RoRec a derulat 12 acţiuni pe raza judeţului nostru. În cadrul acestor activităţi s-au strâns peste 21 tone de deşeuri electrice, electrocasnice şi electronice. Dat fiind succesul acţiunilor de colectare a deşeurilor, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a decis să vină din nou în sprijinul cetăţenilor. Astfel, sâmbătă, 22 septembrie, în trei zone din municipiul nostru au fost amenajate puncte de colectare a deşeurilor electrice, electrocasnice şi electronice. Târgujienii au fost încântaţi de acţiunea RoRec, ei îndreptându-se spre punctele de colectare din zonele: Lac Debarcader, Casa de cultură, Parc Lido – Str. 9 mai. Reprezentanţii RoRec au stat la dispoziţia cetăţenilor în intervalul orar 10:00-17:00.

Cadouri în schimbul deşeurilor
Târgujienii care au participat la acţiunea de colectare a deşeurilor, din data de 22 septembrie, au fost avantajaţi de două ori: pe de o parte au scăpat de lucrurile nefolositoare şi, pe de altă parte, au avut posibilitatea de a câştiga electrocasnice noi. A fost organizată o tombolă cu următoarele premii: 2 şlefuitoare cu bandă marca SKIL, 3 mixere marca PHILIPS, 2 roboţi de bucătărie marca PHILIPS şi 2 portable radio marca PHILIPS.
Reamintim faptul că, în cadrul acţiunilor desfăşurate anul acesta, în campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, peste 850.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate deja.. În judeţul Gorj, au fost organizate 12 acţiuni în cursul acestui an, până în prezent, şi s-au colectat peste 21 de tone. În 2011, au fost strânse peste un milion de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice colectate, în 220 de acţiuni din 39 de judeţe şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti la care au participat, în total, peste 66.000 de cetăţeni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here