Gorjenii acuzați că au obținut zeci de mii de euro din prostituţie nu au scăpat de arest: Unul acasă, celălalt după gratii

312

Doi dintre cei trei bărbați reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor, în urma perchezițiilor efectuate, în urmă cu o săptămână, pe raza județelor Gorj, în localităţile Târgu-Jiu, Bumbești – Jiu și Runcu și Dolj, în localitatea Răcari, au contestat măsura dispusă de prima instanță. Joi, în ziua în care magistraţii de la Curtea de Apel Craiova se pregăteau să anunţe verdictul, unul dintre aceştia s-a răzgândit şi şi-a retras solicitarea. ”Ia act de retragerea contestaţiei de către contestatorul Grigore Cătălin. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Constantin Costinel. Obligă pe fiecare dintre contestatori la câte 200 de lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, a stabilit instanța. Costinel Constantin a fost arestat preventiv pe 10 noiembrie, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălarea banilor. Celălalt inculpat, Grigore Cătălin, a fost arestat la domiciliu pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, până la data de 09 decembrie 2017.
Al treilea suspect arestat preventiv se afla în Penitenciarul Poarta Albă, din Constanța, pentru o altă faptă. Suspecții în vârstă de 30, 25 și 28 de ani sunt din Târgu-Jiu și Turcinești. ”Nu recunosc faptele. Spun că aveau simple legături de prietenie și nimic de altă natură. Victimele sunt patru majore și două minore. Cei trei bărbați au dobândit și foloase materiale, autoturisme. Ar fi obținut 15.000-16.000 euro de fiecare, plus autoturisme și alte bunuri”, au declarat, pentru Gorjeanul, surse din rândul anchetatorilor. ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu vara anului 2015, până în toamna anului 2016, luna noiembrie, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat bazat pe relații de rudenie și afinitate, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic de persoane, minore și majore, proxenetism, spălare a banilor. Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existand situații, în cazul persoanelor minore, în care aceștia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false. S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani. Totodată, urmare activităţii infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here