Gorjeancă, premiantă a Festivalului Naţional “Zâmbet de copil”

178

croicu ruxandraRuxandra Croicu are 15 ani şi la începutul acestei săptămâni a obţinut locul al treilea la Festivalul – Concurs Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Zâmbet de copil”.

Târgujianca a ocupat marţi poziţia a treia la Festivalul – Concurs Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Zâmbet de copil”, desfăşurat la Severin.

Aceasta a intrat în competiţie cu alţi 17 participanţi la categoria de vârstă 14-15 ani din toată ţara. Ruxandra este elevă în clasa a zecea a Colegiului Naţional „Spiru Haret”, iar de trei ani a ales să studieze canto-ul. Acum, aceasta s-a perfecţionat şi este elevă la secţia de canto muzică uşoară la Şcoala Populară din Târgu-Jiu, la profesorul Sorin Bivolaru.

Prietenii şi mama au fost cei care au susţinut-o la fiecare spectacol şi care au ajutat-o să treacă peste temerile de a urca pe scenă în faţa unei mulţimi.

Melodiile pe care Ruxandra Croicu le abordează sunt cele ale lui Celine Dion şi Lara Fabian. “Interpreta mea preferată este Celine Dion şi asta că pe lângă faptul că are o voce minunată, cel mai mult, m-a impresionat la ea felul cum transmite sentimentele în timp ce cânta”, a declarat adolescenta.

O altă pasiune a tinerei este realizarea de fotografii artistice, pe care le face în timpul liber, când iese în natură şi surprinde momentele cele mai impresionante. Acum, că este în vacanţă, ea a decis să se preocupe mai mult de muzică şi ajutată de profesorul său caută melodii care se pot adapta timbrului ei vocal, pregătindu-se astfel pentru concursurile următoare.

Marţi, peste 60 de copii au venit din toate colţurile ţării pentru a cânta pe scena Casei Tineretului din Drobeta-Turnu Severin. Preşedintele juriului a fost artistul Mihai Trăistariu. Concursul naţional s-a desfăşurat pe mai multe categorii, res­pectiv 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani, 14-16 ani şi 17-19 ani, competiţia întinzându-se pe parcursul a şase ore.

Izabella MOLNAR

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here