Gorjean operat de cataractă datorită proiectului Asociaţiei „Inimi de Gorjeni”

280

Asociaţia „Inimi de Gorjeni” a iniţiat Proiectul „O şansă la sănătate pentru toţi gorjenii”, care a şi obţinut finanţare de la Raiffeisen Bank. Datorită acestui proiect, un gorjean care a fost diagnosticat cu cataractă a fost supus unei intervenţii chirurgicale, operaţia fiind gratuită pentru pacient.

Proiectul „O şansă la sănătate pentru toţi gorjenii” are o valoare de 26.000 de lei, iar contribuţia Raiffeisen este de 22.000 de lei şi restul contribuţie proprie. Graţie acestui proiect, zeci de persoane au beneficiat de consultaţii oftalmologice gratuite. Mai exact, s-au efectuat consultaţii gratuite pentru locuitorii oraşului Târgu-Cărbuneşti, acestea făcându-se la sediul Primăriei şi la Centrul Pilot Târgu-Cărbuneşti. Au fost consultate în jur de 40 de persoane, din care aproximativ 20 au fost depistate cu probleme şi li s-au comandat ochelari.
Dintre persoanele depistate cu probleme de vedere, unui bărbat i s-a pus diagnosticul de cataractă. El a fost operat la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, intervenţia fiind gratuită pentru pacient.

Proiect pe final
La ora actuală, proiectul „O şansă la sănătate pentru toţi gorjenii” este pe final. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Inimi de Gorjeni”, s-a găsit înţelegere la partenerii de proiect, astfel că până în prezent s-au realizat 150 de perechi de ochelari, deşi iniţial erau prevăzute 40 de perechi; s-au tipărit 3.000 de ziare, chiar dacă au fost planificate doar 1.000.
Asociaţia „Inimi de Gorjeni” a  fost singura asociaţie din judeţul Gorj care s-a calificat pe acest grant de finanţare acordată de Raiffeisen Bank. Proiectul „O şansă la sănătate pentru toţi gorjenii” presupune, printre altele, efectuarea de controale oftalmologice în Târgu-Jiu, Bumbeşti-Jiu, Rovinari şi Cărbuneşti.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here