Gorj: 11 focare de pestă porcină

9032

Direcţia Sanitar Veterinară Gorj anunţă că în judeţ sunt confirmate 11 focare de pestă porcină, care evoluează în localităţile Cruşeţ, Runcu, Brăneşti, Ioneşti şi Târgu-Jiu.

Gospodăriile infectate au fost plasate sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploataţiilor. „În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarelor, urmând a fi instituite filtre rutiere”, anunţă DSV Gorj.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, urmând a fi stabilite posibila origine a bolii, precum și eventualele exploatații de contact.

DSVSA Gorj solicita sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli. Orice suspiciune de boala trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Gorj sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de pestă vor fi despăgubiți de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here