Golul lui GIUSTI a salvat obiectivul, antrenorul, dar și salariile – Pentru armonie în familie!

283

Evoluând sub presiune la Mediaș, Pandurii a obținut un succes important care repune echipa gorjeană pe trasa europeană, îl ține pe Pustai în continuare în funcție și, nu în ultimul rând, deblochează salariile și primele.

Pandurii și Gaz Metan Mediaș și-au împărțit victoriile în această stagiune, însă fără să-și mulțumească suporterii avuți pe propriile terenuri. Dacă Gazul a câștigat în tur la Târgu Jiu, Pandurii și-a luat revanșa și și-a recuperat punctele evoluând pe terenul pe care Pustai era obișnuit să joace ca antrenor al echipei gazdă. De altfel, tehnicianul Pandurilor a recunoscut că i-a fost foarte greu să ia loc pe banca oaspeților: „A fost foarte greu, prima dată după 5 sau 6 ani de muncă aici e altceva să vii și să te duci în celălalt vestiar, să te duci pe cealaltă bancă de rezerve, e greu…”, a declarat Cristi Pustai.

Greu în prima repriză
Pustai a schimbat sistemul și a evoluat cu trei închizători, Breeveld primind însă mai multe libertăți ofensive, dar și sarcina de a ajuta la presingul avansat. Pandurii a avut reale dificultăți în a menține posesia, între jucătorii defensivi și cei din atac fiind o largă crevasă. Medieșenii au preluat inițiativa din primele minute ale partidei și au pus presiune în jumătatea adversă, dar singura lor mare ocazie a fost cea care a deschis practic meciul, în minutul 4, când Frăsinescu a deviat cu capul o centrare a lui Ciprian Petre, dar Gliwa a respins în corner. Giusti a arătat că are sânge de atacant și a avut două oportunități în minutele 7 și 43, Ciucur trecându-și și el în cont o ratare, în minutul 14, dar reluarea sa din prima, spre colțul scurt, a scuturat doar plasa laterală.

Alt joc după pauză
Argentinianul Giusti a marcat imediat după reluare, înțepând un balon trimis de Buleică și inspirat lăsat de Ciucur, reușita vârfului adus în acest retur la Pandurii dovedindu-se a fi suficientă pentru a asigura succesul la Mediaș. Gazdele s-au deschis, au căutat golul egalării, iar Pandurii a încercat să profite de spațiile lăsate, însă foarte multe situații bune de contraatac au fost tratate cu lejeritate de elevii lui Pustai: „Am reușit să înscriem în debutul reprizei secunde după care am avut ocazii pe acele contre, dar așa sunt jucătorii români, se mulțumesc să trateze cu ușurință după ce iau avantaj și chiar cu superficialitate. Mă refer la jucătorii care au ajuns în situație de unu la unu sau de superioritate numerică, situație care trebuie fructificată pentru că se poate întâmpla să primești gol în ultima secundă. Egalul nu convenea niciuneia dintre echipe”, a declarat tehnicianul gorjenilor la finele întâlnirii de la Mediaș. Lejeritatea cu care au fost tratate aceste contre putea să se întoarcă împotriva gorjenilor. Antic a avut două mari ocazii, în minutele 55 și 70, prima la o gravă greșeală a lui Christou, iar Frăsinescu a mai deviat cu capul un balon la 9 metri, mingea scurgându-se puțin pe lângă buturi.
Pandurii încheie astfel seria de trei jocuri din care avea obiectiv obținerea a cel puțin cinci puncte cu o zestre de 6 puncte, cu avantajul succesului obținut în Groapă, dar și cu regretul de a nu fi păstrat tabela imaculată până la final la partida cu CFR Cluj. În cele 26 de partide disputate în acest sezon, echipa lui Pustai reușește din nou, doar pentru a patra oară, să termine un meci fără să primească gol, precedentele victorii la zero fiind cele înregistrate cu Săgeata, Viitorul și U Cluj. Merită remarcat și faptul că echipa lui Pustai a reușit să facă față cu brio asaltului de faze fixe la care a fost supusă de medieșeni, un capitol la care Pandurii s-a aflat mai mereu în suferință.

Gaz Metan Mediaș – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-0)
Stadion „Gaz Metan”, Mediaș, spectatori: 1.000
A marcat: Giusti (min. 46)
Gaz Metan: Pleșca – Trtovac, Muth, Frăsinescu, Buzean – Tahar (min. 64 Mărkuș), Todea – Munteanu (min. 80 Avram), Fl. Dan, C. Petre – Antic (min. 82 Llullaku). Antrenor: Cristi Dulca.
Pandurii: Gliwa – Pleașcă, Christou, Erico, Momcilovic – Anton (min. 75 Ungurușan), Breeveld, Elton – Buleică, Giusti (min. 82 dos Santos), Ciucur (min. 63 Nicoară). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: Antic (min. 12), Muth (min. 37), Frăsinescu (min. 56), C. Petre (min. 82) / Elton (min. 65)
Arbitri: Marcel Bîrsan – Aurel Oniță, Imre Bucsi. Adiționali: Ionuț Coza, Mihai Amorăriței.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here