Ginko Biloba şi arborele de lalea, vor fi plantaţi la Preajba

210
preajbaIeri, de la orele 11.00, a avut loc cea de-a doua acţiune de plantare de arbori în parcul dendrologic din zona Preajba. Pe lângă cei peste 1500 de puieţi de arbori şi pomi fructiferi plantaţi în cadrul celor două acţiuni organizate de APM Gorj, se mai intenţionează şi plantarea unor soiuri de arbori mai speciali, cum ar fi arborele de lalea şi Ginko Biloba.

La acţiunea coordonată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, au mai participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Ocolului Silvic Târgu-Jiu, ai Universităţii din Craiova şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. “Am continuat plantarea de arbori autohtoni şi exotici pe care am început-o săptămâna trecută, însă, de această dată, s-au plantat şi pomi fructiferi”, ne-a declarat Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. Parcul dendrologic din zona Preajba are o suprafaţă de aproximativ 2 ha, iar ieri s-au plantat aproape 1.000 de puieţi. Şeful Ocolului Silvic Târgu-Jiu, a declarat faptul că “pe parcursul acestor etape se vor planta peste 40 de specii forestiere şi indigene precum brad, molid, pin, stejar, mesteacăn, stejar roşu, sorb, castan, cireş, tei”. “Am dori ca pe viitor, să avem în parcul de la Preajba şi soiuri de arbore de lalea şi de ginko biloba”, a declarat Ion Iovu.
Un alt parc dendrologic va fi amenajat la Tismana, materialul săditor fiind procurat de către Universitatea din Craiova şi ONG-ul pentru protecţia mediului din Tismana. Pentru acţiunile de plantare desfăşurate în primăvară lui 2009, APM Gorj, a câştigat premiul I la Ediţia a III-a a mişcării naţionale „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here