Ghişeele de la Finanţe s-au închis de ieri

120

FINANTE 22Contribuabilii gorjeni nu şi-au mai putut achita dările către stat decât până ieri la orele prânzului. De ieri, de la orele 12:00, şi până în dimineaţa zilei de 5 iulie, activitatea la ghişeele tuturor administraţiilor financiare din judeţ şi a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, care lucrează cu publicul, este sistată.

Potrivit Luminiţei Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj, măsură a fost luată deoarece Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi structurile sale din judeţe trec printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare. Aceasta presupune şi rearondarea contribuabililor începând de astăzi la noile administraţii fiscale competente. În judeţul nostru, de astăzi s-au desfiinţat administraţiile financiare din Bumbeşti-Jiu, Ţicleni, Hurezani, Tismana şi Turceni. În toată această perioadă când activitatea la ghişee va fi sistată se va face transferul a tuturor informaţiilor necesare pentru deschiderea activităţii administraţiilor financiare operative la noile locaţii. În perioada 30 iunie – 5 iulie, la DGFP Gorj va funcţiona doar centrul de asistenţă telefonică a contribuabilului. În data de 4 iulie, trezoreriile rămase după reorganizare se vor deschide şi vor opera pentru toţi contribuabilii rearondaţi.

Termen şi pentru Declaraţia 112

Tot de astăzi, 1 iulie, Declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, se va depune numai on-line. Declaraţia unică cuprinde obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, informaţii care erau furnizate până la implementarea acestui sistem către patru instituţii (ANAF, CNPAS, ANOFM, CNASS).

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here