Gheorghe Milosteanu: „PSD-ul nu poate fi acuzat de fraudă electorală”

423

milosteanu[1 2]Pesediştii gorjeni au declarat ieri că se aşteptau ca magistraţii Curţii Constituţionale să îi dea câştig de cauză lui Traian Băsescu. Ei au anunţat însă că merg mai departe şi aşteaptă ca organele de anchetă să îşi

facă treaba şi să îi condamne pentru faptele lor pe cei care au greşit la alegerile prezidenţiale. Pentru că sunt învingători ai prezidenţialelor în judeţul nostru, pesediştii se mândresc că nu pot fi acuzaţi că ar fi făcut ilegalităţi pentru a câştiga voturi pentru Geoană şi că nimeni nu îi poate acuza de fraudă electorală.

Chiar dacă au pierdut alegerile prezidenţiale, pesediştii merg mai departe reorganizându-se pentru un viitor congres. ,,Decizia Curţii Constituţionale privind validarea lui Traian Băsescu ca preşedinte al României nu ne-a surprins. Ne aşteptam la o astfel de hotărâre iar dacă este să facem o privire a societăţii Româneşti, Curtea Constituţională nu face decât să se integreze undeva în România. În condiţiile în care avuţia ţării este furată de băieţii deştepţi, în condiţiile în care economia subterană este de două ori mai mare decât economia reală şi bugetul de stat este secătuit, în condiţiile în care nedreptatea este permanentă şi mulţi români mor cu dreptatea în braţe, nu putea Curtea Constituţională să dea altă decizie cu privire la plângerea formulată de PSD de anulare a turului doi şi de reluarea acestui scrutin”, a declarat ieri Gheorghe Milosteanu, şeful de campanie al PSD Gorj.
Lista ilegalităţilor pedeliste
La Gorj, reprezentanţii PSD au câştigat alegerile dar spun că pedeliştii au făcut, în schimb, ilegalităţi pe întreg cuprinsul judeţului Gorj, de la Alimpeşti la Padeş, de la Bumbeşti-Jiu la Ţânţăreni şi la Vladimiri. ,,În România ca şi în Gorj au fost destule semnale care conduc la ideea că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. Şi noi cei din Gorj, trăim acelaşi sentiment şi ne bucurăm că şi alţi cetăţeni ne opresc pe drum şi ne spun cum a fost posibil să câştige Traian Băsescu, cum a fost posibil să se cheltuiască atâţia bani de către PD-L, de unde aveau aceşti bani, de ce nu am încercat să îi dăm pe mâna organelor statului pentru a răspunde pentru ilegalităţile pe care le-au făcut”, a completat Milosteanu. Din acest motiv, pesediştii au prezentat ieri presei şi un document în cuprinsul căruia au centralizat o parte dintre semnalele pe care le-au primit în turul doi şi, mai precis, începând din data de 4 decembrie, până în ziua votului. ,,Semnale pe care le-am primit din întreg teritoriul judeţului Gorj cu privire la ilegalităţile pe care le săvârşesc reprezentanţii PD-L-ului în disperarea de a câştiga procente pentru Traian Băsescu”, a explicat Milosteanu.
Nu au fraudat
Chiar dacă aşteaptă ca organele de anchetă să îşi facă datoria, liderii PSD subliniază că au o mulţumire, aceia că nimeni nu îi poate acuza de fraudă electorală. ,,Noi, PSD-ul, suntem mulţumiţi că nu vom putea fi şi nu suntem acuzaţi de nimeni că am săvârşit ilegalităţi, că am dat mită electorală ca să fie votat Mircea Geoană. În judeţul Gorj am câştigat bătălia cu PD-L-ul iar Mircea Geoană a obţinut 54,5% din procentele pentru scrutinul prezidenţial. PSD-ul nu poate fi acuzat de fraudă electorală”, a declarat şeful de campanie al PSD.
Cerere fără răspuns
Pesediştii au făcut cereri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj dar şi la Parchetul Local şi la cel judeţean pentru a li se comunica numărul dosarelor penale întocmite la cele două tururi de scrutin. Aceştia au primit răspuns doar de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, unde se află un dosar, şi de la Parchetul judeţean, aici toate plângerile fiind trimise spre organele ierarhic superioare. Pesediştii sunt supăraţi că nu au primit nici un răspuns de la IPJ Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here