Garda Financiară Gorj a înteţit controalele

175

În cursul acestei luni, comisarii Gărzii Financiare Gorj au identificat şi instrumentat mai multe fapte de evaziune fiscală prin care s-a prejudiciat bugetul de stat cu peste 700.000 euro. De asemenea peste 3000 de transporturi de marfă au fost verificate şi introduse în sistemul informatic de urmărire a achiziţiilor intracomunitare iar în Gorj au fost urmărite până la destinaţia finală 9 transporturi.

Garda Financiara Gorj a întreprins, în cursul aceste luni, acţiuni de control la un număr de 74 agenţi economici. În cadrul acestor acţiuni au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale dar şi amenzi în cuantum de 33.600 lei. De asemenea, au fost întocmite şi transmise organelor de cercetare, 6 sesizări penale pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la suma de 3.168.498 lei.
“Comisarii noştri au fost implicaţi zilnic în activităţi de control şi au obţinut rezultate bune, deşi au funcţionat cu un număr redus de comisari. Mai exact (10 comisari de execuţie), prin rotaţie, cate 3 comisari, detaşaţi în punctul de trecere a frontierei de stat – Calafat pentru monitorizarea achiziţiilor intracomunitare de mărfuri şi produse cu grad ridicat de evaziune fiscală: produse accizate, legume-fructe, cereale, carne, produse alimentare de bază, etc.), iar comisarii prezenţi la serviciu trebuie să asigure şi activităţile de desigilare a mijloacelor de transport care efectuează astfel de achiziţii intracomunitare”, a precizat Gigel Capotă, şeful Gărzii Financiare Gorj.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here