Gabriel Popescu, obligat de ITM să le achite salariile disponibilizaţilor Maserati

344

Până pe data de 6 decembrie, şefii Maserati SRL, fraţii Dian şi Gabriel Popescu, sunt obligaţi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj să achite salariile disponibilizaţilor societăţii. Asta după ce foştii angajaţi trimişi de cei doi acasă fără salarii au sesizat ITM că nu şi-au mai luat banii din vară, iar inspectorii au demarat o anchetă. Maserati SRL are grave probleme financiare, societatea solicitând Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Gorj înlesniri la plata datoriei pe care firma a acumulat-o la bugetul de stat.

maserat_constructFirma Maserati este în găleată în ce priveşte finaţele, declinul societăţii fiind făcut public după ce deţinătorii acesteia s-au ales cu un dosar penal, fiind trimişi în judecată pentru implicările penale în investiţia desfăşurată la Frânceşti, comuna Peştişani. Banii nu au mai curs în conturile senatorului Dian Popescu, deşi acesta a ajuns, cu tot cu dosar penal, parlamentar, în ciuda faptului că firma prestase anterior pe la câţiva primari cu carnet PNL.
Firma a pierdut şi nişte contracte cu Petrofac Ţicleni, fiind obligată să trimită o parte dintre angajaţi acasă. Oamenii nu au acceptat cu lejeritate faptul că nu şi-au mai văzut salariile şi s-au adresat ITM pentru a cere banii datoraţi de firma celor doi “Popescu”.

maserati_construct2Cercetări în timp de protest
Inspectorii de muncă efectuează încă verificări la firma deţinută de senatorul Dian Popescu şi de fratele său, Gabriel Popescu, după ce mai mulţi foşti angajaţi ai societăţii au depus plângere pentru că nu şi-au primit salariile din luna august. Angajaţii au fost disponibilizaţi în luna octombrie a acestui an, iar ultimul salariu l-au încasat în luna iulie. Nemulţumiţi, aproximativ 30 de salariaţi au venit marţi la sediul firmei Maserati pentru a-şi cere drepturile. Totodată, aceştia au depus şi o plângere la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.
“Ne-au sesizat mai multe persoane care au desfăşurat activitate în cadrul acestei societăţi şi ne-au sesizat că nu au primit salariile. Acum două săptămâni au venit şi alţi colegi care au sesizat acelaşi lucru. Am efectuat un control în cadrul firmei şi am stabilit ca măsură ca până la începutul lunii decembrie să fie achitate toate drepturile salariale. Reprezentanţii firmei au spus că vor fi achitate drepturile până la această dată”, a precizat George Romanescu, inspectorul-şef al ITM Gorj.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here