Furt de exploziv la mina Ploştina

471

Alarmă de grad 0 la EM Ploştina. Astăzi, organele de Poliţie au fost sesizate de angajaţi ai EM Ploştina despre faptul că din unitate au fost sustrase 3 kilograme de astralită, un exploziv deosebit de periculos şi peste 1000 de capse electrice. Sustragerea s-a făcut din depozitul de exploziv al exploatării miniere.

Paznicii, întorşi la lucru după ce fuseseră trimişi în şomaj tehnic pentru o lună de zile, au găsit tăiate grilele de la gurile de aeraj de la suprafaţă şi de la subteran, şi sparte lacătele de la uşile depozitului. Nu se ştie cu exactitate când a fost dată spargerea. La faţa locului se află inspectori ITM precum şi poliţişti criminalişti care încearcă să depisteze când a avut loc incidentul, cu ajutorul câinilor special antrenaţi pentru astfel de cazuri.

Din primele concluzii, furtul s-a putut produce datorită faptului că unitatea nu a fost bine păzită, astăzi fiind prima zi de lucru când angajaţii EM Ploştina s-au întors la lucru după mai bine de o lună de zile de şomaj tehnic.
Astralita este cel mai ieftin explozibil, ce are în componenţă azotat şi motorină şi se foloseşte frecvent în exploatările miniere. Efectele folosirii acesteia în mod nesupraveghet, pot fi devastatoate. Capsele electrice, în schimb, ar putea fi folosite la pescuit, pentru capturile mari.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here