Funcţionarii Primăriei Turceni se şcolesc pe bani europeni

167
turceniDe numai patru zile, două proiecte iniţiate de Consiliul Local şi Primăria oraşului Turceni au fost aprobate spre finanţare cu fonduri de la Uniunea Europeană. Unul dintre ele se referă la frecventarea de cursuri pentru angajaţii din cadrul administraţiei locale, iar celalalt la crearea strategiei de dezvoltare durabilă a localităţii.

Fiind la stadiul de idee încă de anul trecut, în sfârşit finanţarea pentru punerea în practică a proiectului ce se referă la îmbunătăţirea eficacităţii angajaţilor din cadrul Primăriei Turceni s-a aprobat în urmă cu câteva zile. Proiectul, intitulat ”Dezvoltarea capitalului uman şi a capacităţii administrative în cadrul Consiliului Local Turceni”, are ca obiectiv consolidarea activităţilor de training pentru administraţia publică şi sprijinirea managementului strategic în vederea dezvoltării şi modernizării capacităţii administrative. Astfel, în mai puţin de un an, funcţionarii din cadrul administraţiei locale îşi vor îmbunătăţi eficacitatea organizaţională prin creşterea standardelor generale de expertiză şi cunoştinţe în domeniul administraţiei publice. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 785.966 lei, din care 668.071 lei sunt bani din Fondul Social European, 102.175 lei reprezintă o finanţare nerambursabilă din bugetul naţional. Primăria Turceni nu contribuie decât cu 2% din valoarea proiectului, respectiv cu 15.719 de lei.
Cursuri pentru performanţă
Vreme de câteva luni, personalul instituţiei de la Turceni va urma cursuri în domenii precum: Managementul de proiect, Achiziţii, Dreptul Afacerilor Publice şi Parteneriat Privat, Expertiză în Investiţii, Managementul Resurselor Umane
în Administraţie, Relaţii cu Publicul. ”Prin dezvoltarea unei culturi organizaţionale orientate spre performanţă şi valorificare a potenţialului uman, prin creşterea eficienţei şi calităţii serviciilor publice furnizate, proiectul propus va întări capacitatea instituţională a structurilor în cadrul administraţiei publice din oraşul Turceni”, susţine Costin Bicău, manager de proiect.
Strategia se implementează în 17 luni
Un alt proiect ce va fi implementat în următoarea perioadă şi pentru care deja finanţarea a fost aprobată este denumit: ”Crearea Strategiei de dezvoltare durabilă a Oraşului Turceni”, pentru care administraţia locală nu va plăti din bugetul local decât 12.083 lei. Sumele care au fost atrase pentru implementarea acestui proiect, cu o durată de 17 luni, sunt 513.540 lei, bani de la Fondul Social European şi 78.541 lei de la bugetul de stat. Obiectivul general al proiectului este eficientizarea administraţiei publice în beneficiul socio-economic al societăţii prin îmbunătăţirea cadrului de politici publice şi strategii. Strategia de dezvoltarea durabilă a oraşului Turceni va reprezenta un instrument modern de sprijinire a managementului strategic prin definitivarea obiectivelor şi direcţiilor principale de acţiune pe un orizont mediu de timp.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here