Fugaru vrea la PSD

303

fugaru.Fostul preşedinte al PRM Gorj, Ion Fugaru, vrea să candideze în 2012, la alegerile locale, din partea PSD.

Fugaru, până acum un mare critic al Partidului Social-Democrat, susţine că va lua în calcul serios această potenţială candidatură pe lista roşie de partid, deoarece ar fi fost ofertat în acest sens de reprezentanţi ai PSD. Peremistul susţine, de asemenea, că va contribui la decizia sa şi protocolul care va fi semnat de PRM şi PSD, la nivel de Gorj.

Fugaru a susţinut activ, până acum, măsurile pedelistului Ionel Manţog, dorind la fel ca şi fostul lider al PD-L, o schimbare a majorităţii în Consiliul Judeţean Gorj. De pe margine, a comentat, de asemenea, savuros toate mişcările liderilor PSD, făcându-i pe plac lui Ionel Manţog. S-a căznit atât de mult să supere PSD-ul încât a uitat că este preşedintele PRM Gorj şi nu al PD-L. Acest lucru i-a fost însă fatal. Şi conform proverbului care spune că “ulciorul nu merge de multe ori la apă” aşa şi Fugaru a rămas fără funcţia de preşedinte al PRM Gorj şi a ajuns aproape la cuţite cu colegii săi din organizaţie. Abil însă, fostul miliţian, aşa cum multora le place să-i spună, a realizat că trebuie să schimbe macazul dacă se mai vrea în fruntea trebii pentru încă un mandat de vice, deşi el visează să ajungă primar, la Târgu-Cărbuneşti. Profitând şi de faptul că organizaţia PSD de pe raza acestei localităţi este slabă şi măcinată de scandal, Fugaru, care nici măcar nu are de altfel o organizaţie locală PRM sub mână, s-a gândit să schimbe macazul politic şi să treacă în barca PSD.

“Dacă se finalizează o alianţă PRM-PSD, voi putea candida pe lista PSD. Oricum în politică este posibil orice”, a declarat, iniţial, Fugaru, care a spus că nu se teme că i se va pune eticheta de “traseist politic”, el fiind membru al PD-L şi acum al PRM.

Florescu: “Fugaru trebuie să se spele de păcate”

Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu, a comentat cele spuse de fostul lider al PRM astfel: “Fugaru ori nu s-a trezit bine de dimineaţă ori cine ştie ce a visat noaptea ca să spună că vrea să candideze din partea PSD. Ar fi totuşi interesant de văzut dacă într-adevăr şi-a schimbat orientările politice ori face astfel de declaraţii doar pentru a-şi vedea numele în presa locală. Ca să poată totuşi intra în PSD Gorj, Fugaru trebuie să se spele de foarte multe păcate”.

“Am negociat peste Florescu”

Cele declarate de purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, nu i-au picat prea bine lui Fugaru care a ţinut să precizeze că el a negociat intrarea sa în PSD cu persoane mai sus puse în partid decât Florescu. “Nu Florescu decide dacă Fugaru candidează pentru PSD. Nu el decide aşa ceva. Şi apoi oferta pentru mine a venit din partea PSD de la persoane situate ierarhic mai sus decât Florescu”, a declarat Fugaru care nu a dorit să dezvăluie cine sunt acei pesedişti cu care a avut astfel de discuţii.

Peremiştii fac raport

Reprezentanţii PRM Gorj susţin că vor analiza cele declarate de Fugaru şi anunţă că acesta va fi chemat, pentru clarificări, în faţa Biroului Executiv Judeţean al organizaţiei. Dacă orientarea lui Fugaru este către PSD sau către un alt partid atunci liderii PRM anunţă că se vor despărţi de Fugaru considerând că acesta nu ar fi o “pierdere pentru PRM Gorj”. Colegii de partid ai lui Fugaru cred, de asemenea, că totuşi aceste declaraţii ale fostului preşedinte sunt aruncate pe piaţa media doar pentru a face deliciul presei, dar speră ca acestea să nu fie alimentate de altă formaţiune politică, în speţă PD-L sau PNL. Dacă cele relatate de Fugaru se vor dovedi reale, conducerea PRM Gorj va întocmi un raport care va fi trimis spre soluţionare conducerii centrale a partidului şi a lui Vadim Tudor.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here