Fotbal, Liga 1 – Nistor și Deyvidas Matulevicius s-au alăturat lotului, în Antalya

1964

”Trenul vieții” nu a avut gară și pentru Dan Nistor care a revenit la Pandurii după un periplu deloc mulțumitor prin Hexagon, acolo unde nu a reușit, din puținele partide disputate, să prindă vreun tricou de titular. Mijlocașul, care în urmă cu câteva luni își saluta colegii cu lacrimi în ochi, la despărțire, poate răsufla ușurat că a revenit în culorile clubului târgujian, dar și sub comanda antrenorului Cristi Pustai în postura de titular, după plecarea lui Eric de Oliveira. După doar 6 luni petrecute în prima ligă din Franţa, la Evian FC, Dan Nistor s-a alăturat grupului de la Pandurii Târgu Jiu. Jucătorul a revenit sub formă de împrumut pentru a suplini lipsa coordonatorului după plecarea brazilianului Eric, la Al Ahli. „Sunt foarte bucuros că am revenit la echipa care mi-a dat şansa de a mă remarca în fotbalul mare. Nu este un pas înapoi, chiar e un pas înainte pentru mine, având în vedere că nu am prea avut șanse în Franța. Vreau să fiu sănătos și să câștigăm multe meciuri. Sper să fie patru luni foarte bune, să ne îndeplinim obiectivul și să mă întorc în Franța după o altă performanță obținută cu Pandurii”, spune mijlocașul odată cu revenirea sa la Pandurii.
Actualul sezon competițional pare mult mai viu și aprig disputat, așa că, și în opinia lui Nistor, nu există, deocamdată, favorită la titlu, însă vede cu ochi buni un plus de valoare și omogenitate în ograda campioanei en-titre, Steaua București. „Chiar dacă Petrolul sau Astra au făcut achiziții importante, tot Steaua, cred, va rămâne principala favorită la titlu. Cât despre faptul că Mutu s-a întors în Liga 1, el știe cel mai bine de ce a făcut asta sau pentru ce”, spune jucătorul care, înainte de a semna cu Evian, a avut, și refuzat, oferta celor din Ghencea.
Rămânând în sfera mutărilor, trebuie menționat și faptul că un alt „produs” al Pandurilor, din ultima perioadă începe să prindă pe piața echipelor cu state vechi în Europa fotbalistică. Paul  Anton pare să fie următorul jucător bun de exportat, cota de transfer a mijlocașului crescând  destul de consistent după ce au început monitorizările din partea unor formații din Germania și Anglia. „Cu Anton am discutat în Antalya. Paul este un jucător şi un băiat cu capul pe umeri. I-am spus că nu este momentul să plece, poate din vară vom lua în considerare o eventuală plecare a lui Paul Anton. El este foarte curtat de mai multe echipe din străinătate, echipe din campionate puternice. Eram sigur că pentru Anton vor veni multe oferte şi mă bucur că sunt de la echipe din campionate puternice. Sunt oferte din campionatul Germaniei şi cel al Angliei, mai mult nu pot să spun. Trebuie să-l ”îmbrăcăm” frumos pe acest copil până în vară, ca pe o mireasă, s-o pregătim pentru nuntă”, a declarat președintele Pandurilor, Eugen Pârvulescu. Totodată, Nicandro Breeveld se află și el foarte aproape de un transfer în Serie A. Din câte se pare, italienii de la Bologna sunt gata să plătească 800 de mii de euro clubului Pandurii pentru a obţine semnătura olandezului. Bologna a făcut o ofertă pentru un împrumut până în vară a lui Breeveld, dar conducerea Pandurilor a refuzat propunerea venită de la italieni: „Avem nevoie de jucător, nu este o problemă dacă nu pleacă. El ne va ajuta foarte mult în retur. Mai sunt 15 etape de jucat, în retur tot timpul apar problemele, ba suspendări, ba accidentări. Noi avem nevoie de cât mai mulţi jucători valoroşi în lot. Returul este foarte greu…”, a fost răspunsul lui Eugen Pârvulescu. Odată cu revenirea lui Dan Nistor la Pandurii, responsabilii echipei gorjene par dispuşi să renunțe la Breeveld dacă oferta ar fi cea potrivită: „Există o ofertă pentru Breeveld, încă nu ne-am decis dacă îl vom lăsa să plece. Avem nevoie de jucătorii de valoare pentru a ne îndeplini obiectivul”. Pandurii ar face, astfel, o afacere foarte bună cu un profit substanțial, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Eric de Oliveira.
DSC_0082Dacă, în ceea ce privește transferurile, lucrurile par oarecum lămurite pentru zona mediană a terenului, trebuie remarcat faptul că lituanianul atacului grupării de fotbal Pandurii, Deyvidas Matulevicius poate reveni mai devreme decât a fost pronosticat, în dreptunghiul verde. Atacantul a trecut peste perioada de recuperare din Germania, după operaţia de menisc suferită pe durata turului actualului sezon competițional al Ligii 1, şi e gata să se alăture programului de pregătire al pandurilor în Antalya.
După un control amănunțit efectuat la preparatorul Stelei, Matulevicius a primit „undă verde” pentru reluarea antrenamentelor, iar în urmă cu câteva zile s-a alăturat lotului echipei Pandurii aflat în Turcia pentru primul stagiu de pregătire. Lituanianul nu va intra direct în planul de acumulare fizică, ci va lucra mai mult în sala de forță, intrarea în efort urmând a fi efectuată după serii de alergări ușoare sub strictă supraveghere și alături de un alt jucător care revine după o accidentare, Cornel Predescu. Matulevicius va mai prinde, astfel, câteva zile din primul stagiu al gorjenilor, urmând să-şi continue antrenamentele şi în cel de-al doilea cantonament ce se va desfăşura departe de codurile galbene, portocalii și roșii, din România, în intervalul 3-14 februarie. Conform anunțului postat pe site-ul oficial al ”pandurilor”, Matulevicius ar putea reveni într-un meci oficial peste o lună şi jumătate sau, maxim, două luni.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here