Fotbal – Condescu a plecat de la Pandurii, cu trei jucători, la F.C. Universitatea

1833

Gruparea de fotbal târgujiană se află de câteva zile în primul stagiul de pregătire de iarnă și trage din greu pentru un debut în forță în amicalele programate în cel de-al doilea cantonament, unul care se va derula tot în Antalya.

În ceea ce privește numărul de jucători, de care Pandurii s-a descotorosit în această pauză precompetițională, aceasta nu este foarte mare, însemnătatea acestui lucru nefiind, la rându-i, la un nivel care să pună sub semnul incertitudinii îndeplinirea obiectivului rămas neschimbat, de calificare într-o cupă europeană. Pe lângă Eric, care a fost transferat cu surle și trâmbițe la Al Ahli, au mai plecat David Lazar și Ionuţ Rada, sub formă de împrumut până în vară, dar şi Diego Rubio căruia i-a fost reziliat contractul pe cale… amiabilă. Golgeterul Muntenegrului, Admir Adrovic, urmează să aibă aceeași soartă ca și Rubio dar, după ultimele declarații ale, fostului, de acum, președinte al Consiliului de Administrație de la Pandurii, Marin Condescu, va fi înregimentat de F.C. Universitatea Craiova, o trupă aflată în eșalonul secund al fotbalului românesc și care are ca obiectiv promovarea în Liga 1 dar și câștigarea războiului rece contra municipalității, condusă de Olguța Vasilescu. „Vor veni foarte mulți jucători în probe, dar Nicolo Napoli va spune cine va rămâne. Adrovic, Neagu, pe care l-am avut la UTA, și Tătaru, sunt jucători care vor veni la Universitatea Craiova. Am vorbit cu Cristi Pustai, voi vorbi cu domnul Pârvulescu, să vedem ce putem să mai aducem la FC Universitatea”, a precizat managerul general al echipei F.C. Universitatea Craiova la prima întâlnire cu suporterii alb-albaștii, eveniment derulat în urmă cu doar trei zile.
Totodată, după anunțul lui Marin Condescu precum că „Nicolo Napoli va fi înlocuit cu Emil Săndoi”, lucrurile s-au precipitat însă au revenit, în foarte scurt timp, la forma inițială, astfel că italianul a fost menținut pe poziție și a avut prilejul de a-i mulțumi pentru încrederea acordată ultimului sosit în ”staff-ul” echipei: „Eu cred că am făcut performanță bună în tur. Acum avem un proiect pentru partea a doua a campionatului și încercăm să lucrăm foarte bine. Sunt bucuros că domnul Condescu mi-a acordat credit pentru postul de antrenor principal. Am nevoie să încep pregătirea fizică cu băieții. Eu cred că se vor întoarce toți după ce au văzut că domnul Condescu a preluat echipa. E un om foarte serios, a făcut treabă bună cu Pandurii Târgu-Jiu și vreau ca, împreună cu domnul Emil Săndoi, cu Bon, cu Nanu, cu antrenorii cu portarii, să încercăm să câștigăm campionatul. Asta vrem pentru suporterii noștri care au fost alături de noi oriunde am jucat”, a declarat antrenorul principal al F.C. Universitatea Craiova, Nicolo Napoli.

Dan Nistor a venit pe baricade. Este așteptat Mihai Răduț

DSC_0018Pandurii nu a rămas cu posturile descoperite, chiar dacă în rândul ei nu-și mai găsesc locul cei menționați mai sus. Gruparea târgujiană a reușit să perfecteze revenirea lui Dan Nistor, unul dintre jucătorii emblematici ai formației, dar care a ales, pentru întregirea propriului CV, un sezon în culorile formației franceze, Evian. Nistor (re)vine până în vară cu obiectivul de a conduce, din nou, Pandurii, din postura de vioara întâi, către un nou stagiu european. În același timp, nefiind inclus în planurile de viitor ale tehnicianului Laurențiu Reghecampf, Mihai Răduț ar putea să vină și el să pună umărul la îndeplinirea obiectivului Pandurilor. Pandurii se întăresc serios pentru partea a doua a campionatului autohton care trebuie să-i ducă iarăşi pe un drum devenit familiar, de Europa League. După Doru Bratu şi Bud, gorjenii vor utiliza serviciile lui Nistor şi sunt foarte aproape să-l convingă pe Răduţ că aici i-au fost permise artificiile tehnice cu ajutorul cărora a fost, din nou, propulsat către lotul lărgit al campioanei. „Am ajuns la un acord cu clubul Evian şi cu Nistor. Ne bucurăm, este o achiziţie bună pentru echipa noastră, îl cunoaştem, el cunoaşte grupul şi sunt sigur că Nistor a rămas acelaşi jucător care a plecat de la Pandurii, adică un jucător valoros. Să vedem dacă putem să realizăm și revenirea lui Răduț. Dacă Steaua renunţă la Răduţ, noi îl aşteptăm cu braţele deschise la Târgu-Jiu. A fost un jucător care, pe timpul împrumutului pe un an de zile la Pandurii, şi-a făcut treaba, a lăsat o bună impresie şi este iubit de publicul din Târgu-Jiu, la fel ca şi Nistor. Sunt doi jucători care sunt sigur că ne vor ajuta în realizarea obiectivului”, a declarat Eugen Pârvulescu.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here