Fostul primar de Peștișani, proprietar de pensiune, s-a transformat în caz social

533

Florin Pavel, fostul primar al comunei Peștișani, a ajuns să solicite bani în comunitate pentru așa-zise probleme medicale, asta în timp ce în locuința sa angajații unei firme de construcții lucrează de zor la reabilitarea clădirii, pe care o transformă în pensiune. Și astfel, deși, Pavel are în cont 70.000 euro, primiți pentru transformarea casei sale în afacere turistică, și o a doua mașină în garaj, Obștea Peștișani i-a aprobat, recent, fostului edil un ajutor financiar de 5000 de lei. Cu banii astfel primiți, soțul medicului de familie din Peștișani și Lelești, trebuie să-și rezolve “problemele” de sănătate apărute recent.

Deși condamnat, anul trecut, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi la plata a 30.000 de lei amendă penală, fostul edil de Peștișani, Florin Pavel, o duce de minune. Pavel a reușit anul acesta să-și cumpere o mașină Skoda Fabia și să obțină și finanțarea pentru transformarea locuinței sale, pe care cât a fost primar de Peștișani a reușit să-i pună acoperișul, în pensiune.
Vila lui Pavel, situată în spatele dispensarului soției sale, este acum în plină transformare, angajații unei firme de construcții lucrând de zor la realizarea pensiunii fostului primar, pentru care edilul a pus la bătaie 70.000 euro, fonduri europene nerambursabile.
Nu numai Florin Pavel o duce bine, și soția sa, medic de familie în Peștișani, a reușit să se extindă profesional, preluând și pacienții din comuna Lelești, spun localnicii explicând astfel că familia fostului primar nu ar duce lipsă de lichidități.

Pensiunea atârnă greu pe șalele lui Pavel
Cu toate acestea, familia Pavel pare că are probleme financiare. Noua investiție necesită, cu siguranță, fonduri suplimentare, motiv pentru care Pavel a apelat la ajutorul comunității, cred membri ai Obștei Peștișani, șocați că fostul primar a solicitat aici bani pentru anumite probleme medicale pe care le-ar avea.
În ședința Comitetului Director al Obștei Peștișani, de la finalul lunii trecute, solicitarea lui Florin Pavel de a obține o “sponsorizare” a trecut. Obștea i-a aprobat solicitantului, în baza unei scrisori medicale, suma de 5000 de lei. Banii nu s-a explicat pentru ce vor fi folosiți, Florin Pavel neavând nevoie de vreo intervenție chirurgicală, anumiți localnici spunând că acesta ar fi suferit doar un preinfarct.
Solicitarea lui Pavel adresată obștii s-a depus pe 26 iulie 2017, pe 27 iulie a fost aprobată, iar în scurt timp acesta a și ridicat banii obștei.
Cert este că solicitarea și aprobarea rapidă a banilor pentru fostul primar, de către Obștea Peștișani, a stârnit discuții în comunitate, mulți localnici considerând că sponsorizarea este una care să ajute familia Pavel doar să-și termine pensiunea, nu să repare sănătatea șubredă a fostului primar, care a stat aproape un an în arest în dosarul care i-a și adus condamnarea.

Pentru ce a fost condamnat Pavel!
Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, primarul Florin Ion Pavel, în calitate de ordonator de credite, a dispus plata sumei de aproape 1,6 milioane de lei în mod necuvenit, pentru lucrări neexecutate de către SC TECH SAFETY SA Târgu-Jiu, firma omului de afaceri Dan Radu Floarea. Edilul din Peştişani a beneficiat de lucrări de finisaje interioare la apartamentul proprietate personală şi a primit materiale de la SC TECH SAFETY SA pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu. Valoarea manoperei şi a materialelor primite a fost de 1603 lei.
De asemenea, primarul din Peştişani a dispus plăţi necuvenite pentru lucrări neefectuate şi către SC MASERATI SRL Ţicleni, firma fraţilor Dian şi Gabriel Popescu, în valoare de 154.000 de lei, înainte de întocmirea proiectului pentru stadionul din localitate. În plus, Florin Pavel a primit de la Dian Popescu suma de 7.000 de lei, în schimbul atribuirii contractului de proiectare şi execuţie la baza sportivă.
De asemenea, Nicolae Isar, în calitate de diriginte de şantier, a întocmit şi avizat situaţii de lucrări care nu reflectau realitatea, în baza cărora s-au efectuat plăţi necuvenite de către Primăria Peştişani în sumă de aproape 1,6 milioane de lei către SC TECH SAFETY SA Târgu-Jiu. Floarea a făcut şi el presiuni ca primarul să dispună plăţi nelegale către firma sa şi să semneze contractul de cesiune de creanţă. Edilul Florin Pavel a fost arestat nouă luni în acest dosar.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. Pavel are pacatele sale . Are multe pacate , a gresit fata de oamenii care l au ajutat , a gresit fata de comuna insa cand e vorba de problemele sale de sanatate nu trebuie sa fim rai . La urma urmei el este membru in Obste , are tot dreptul sa primeasca un ajutor pentru probleme medicale insa nu am vazut atata ura cand Garincea Nicolcioiu a cerut si obtinut de la aceeasi Obste o sponsorizare de 8000 de lei pentru o plimbare a fiului sau prin Germania sau SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here