Fostul pilot al Elenei Ceaușescu, de loc din Sîmbotin, candidat la șefia DNA! Procurorul militar Lupulescu are rude în Penitenciarul Târgu-Jiu

688

Gorjul are un candidat la șefia DNA! Este vorba despre procurorul militar Nicolae Lupulescu, în vârstă de 64 de ani, de loc din Sîmbotin, comuna Schela. Candidatul Lupulescu are o sumedenie de rude prin alianță la Penitenciarul Târgu-Jiu, nepotul procurorului lucrând la Serviciul Evidență Deținuți în pușcărie, în timp ce soția respectivului este educator în închisoare, iar nepoata este asistent medical tot aici. Procurorul Lupulescu a candidat, în primăvara lui 2017, și pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la aceea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA. Înainte de Revoluție, gorjeanul Lupulescu era aviator, fiind chiar pilotul consoartei șefului statului, mai exact a Elenei Ceaușescu.

• Procurorul militar și-a făcut o casă în Sîmbotin, la marginea localității, și vine aici în concedii
• Pe când era aviator, și efectua vizite oficiale în Gorj, ateriza la Sîmbotin cu elicopterul
• Candidatul la șefia DNA are soția medic pediatru, șef de secție la un spital din București, o fiică și o nepoată
• Fratele procurorului locuiește în Sîmbotin, are doi copii, ambii angajați la Penitenciarul Târgu-Jiu, căsătoriți cu angajați ai închisorii
• Primarul din Schela: ,,Mi-aș dori să aibă șanse la șefia DNA, pentru că este un profesionist, dar, apropierea sa de Kovesi îi va dăuna”
• Edilul neagă informația că procurorul, pe când era pilot, ar fi cărat țiglă cu elicopterul pentru casa părintească din Sîmbotin. Țigla casei are o vechime de peste 60 de ani
• Aristide Șerbănescu a lucrat salahor, la 17 ani, la casa tatălui procurorului Lupulescu!

Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus, în termen, candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA. Gorjeanul Lupulescu, fratele său locuind și în prezent în Sîmbotin, are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani. El a fost adjunctul secţiei militare a DNA, înainte de desfiinţarea acesteia.
Potrivit presei centrale, Lupulescu este considerat un apropiat al Laurei Codruţa Kovesi şi al lui Marius Iacob, adjunctul DNA.
Acest lucru i-ar putea dăuna candidaturii, este de părere primarul comunei Schela, Aristide Șerbănescu, care crede că procurorul din comuna sa ar putea conduce DNA dar, apropierea de cei doi îi va scoate din jocul pentru funcție. Primarul povestește că, de câteva ori pe an, procurorul Lupulescu vine la Sîmbotin, unde și-a construit o casă, la marginea satului. ,,Vine în concedii la casa din Sîmbotin. Are familia aici în comună și casa părintească. Vine cu soția, medic de profesie, și cu fiica. Este un om inteligent, mie mi-a dat niște cărți despre aviație. Este un om modest care vorbește cu toată lumea”, a spus primarul de Schela pentru Gorjeanul.

Dosarul cu cocoși
Nicolae Lupulescu a devenit celebru la DNA după ce a instrumentat dosarul şefului Biroului de Informare Recrutare din cadrul CMJ Vaslui, colonelul Paul Boghiu. Cercetat pentru trafic de influenţă, Boghiu era acuzat că ar fi primit mită doi cocoşi, o sticlă de rachiu şi un bidon cu vin, pentru a ajuta o persoană să se angajeze în Armată.
Procurorul Nicolae Lupulescu mai este, potrivit unor surse judiciare, și cel care s-a ocupat de plângerea penală depusă de Elena Udrea împotriva lui Florian Coldea. Repartizat direct de Kovesi, peste capul şefilor direcţi, dosarul ar fi fost clasat de Lupulescu în două zile. Tot Lupulescu este cel care s-a ocupat de dosarul privind accidentul aviatic produs la Tuzla, în iulie 2010, şi soldat cu 12 morţi. Dosarul a fost returnat de instanţă Parchetului Militar, pentru refacerea urmăririi penale.

A inspirat-o pe Kovesi
În anul 2012, Grupul de Investigaţii Politice scria că Nicolae Lupulescu ar putea fi unul dintre cei care au contribuit la realizarea lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi sau că procuroarea ar fi copiat din lucrările lui Lupulescu. “În încercarea de a-și ascunde frauda, Laura Codruța Kovesi a inserat în lucrarea sa note de subsol și referințe bibliografice, ca și cum ea ar fi citit lucrările respective. În realitate, procurorul general a copiat pasajele din lucrările plagiate cu tot cu note. Pentru ca ridicolul sau fie deplin, nici măcar această copiere nu a fost făcută cu acuratețe. Fără să citeze sursa, Laura Codruța Kovesi a copiat, la pagina 16 din teza sa, pasaje întregi din lucrarea lui Nicolae Lupulescu, ‘Spălarea banilor și finanțarea terorismului’ publicată în 2006 pe site-ul Institutului Național al Magistraturii. În lucrarea sa, la pagina 16, Nicolae Lupulescu citează articolul ‘Conexiunile între terorism și criminalitate’ publicat în Jane’s Intelligence Review în 2004 de Tamara Makarenko, o cunoscută specialistă în domeniul crimei organizate și terorismului. ‘Copy-paște-ul’ i-a jucat aici o festă Codruței Kovesi. Copiind pasajele din lucrarea lui Lupulescu, procurorul general copiază și notele în care se făcea trimitere la lucrarea lui Makarenko, dar greșește numele autoarei, botezind-o ‘Tamam M’”, susţinea GIP în 2012.

Pilot pentru Elena!
Înainte de Revoluție, actualul procuror militar a fost aviator. A activat în flotila prezidenţială a lui Ceauşescu, fiind pilotul Elenei Ceauşescu. De acest lucru își amintește și edilul de Schela astfel: ,,venea, este adevărat, cu elicopterul la Schela. Ateriza aici aproape. Dar nu este adevărat că a fost anchetat pentru că ar fi cărat țiglă pentru casa părintească cu elicopterul. Țigla este din anii 60. Eu știu bine pentru că între 62-63 eu, care aveam 17 ani atunci, și un prieten am lucrat ca salahori la casa respectivă. Vorbim de o casă țărănească, modestă”.
Lupulescu a intrat în magistratura în 1989, când ministru al Justiţiei era Maria Bobu.

Rudele procurorului se bucură! Au protecție..
O promovare a lui Lupulescu la șefia DNA ar ajuta profesional rudele lui Lupulescu din Gorj, mai ales că nepoții, soții acestora, finul și chiar cumnata unuia lucrează la o instituție de stat.
Mai exact, nepotul procurorului, agent șef principal Vasile Lupulescu, lucrează la Serviciul Evidență Deținuți în penitenciar. Sora lui, Mihaela Lupulescu, în prezent Dafinescu, este și ea asistent medical tot în penitenciar. Finul nepotului este chiar directorul Penitenciarului Tg.Jiu, Ion Popescu, cu probleme penale, adică urmărit penal de DNA. Mai mult, nevasta nepotului, Minodora Lupulescu, este educator, comisarul șef de penitenciar fiind fostă învățătoare la Fărcășești și fiica cea mare a fostului director al penitenciarului, Eugen Simescu. De asemenea, cumnata nepotului candidatului la șefia DNA este purtator de cuvânt la penitencioar, este vorba de Lupu Lavinia, fosta Simescu.
Deja respectivii au o susținere de nivel înalt, dar o rudă amplasată în vârful DNA ar rezolva problemele măcar a finului dacă nu altele de altă natură, spun surse din Penitenciarul Târgu-Jiu care așteaptă cu curiozitate procedura de selecție a candidaților pentru șefia DNA, ce va fi finalizată pe 6 septembrie.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here