Foștii panduri Viera și Djakpa, în focurile de la mondiale

307

Doar cinci jucători trecuți prin Liga 1 vor juca în această vară pe stadioanele braziliene la Cupa Mondială, iar doi dintre ei au evoluat pentru Pandurii.

În absența echipei naționale a României, care se află la al patrulea Campionat Mondial consecutiv ratat, fotbalul intern va fi reprezentat de cinci jucători străini care au evoluat la echipe din Liga 1, niciunul dintre ei nefiind însă și acum legitimat la vreo echipă românească.
Cel mai celebru este, fără îndoială, mai ales după ce și-a ajutat noua echipă să câștige în acest sezon Europa League după executarea loviturilor de departajare, portughezul Beto, portarul trecut pe la CFR Cluj, acum jucător în Spania, la FC Sevilla. Tot pentru CFR Cluj a evoluat și uruguayanul Alvaro Pereira, care a bifat după experiența din România echipe cu nume grele precum FC Porto, Internazionale Milano sau Sao Paulo.

Djakpa 12În naționala “elefanților”
Dacă CFR Cluj are la mondialul brazilian care începe chiar de astăzi doi foști jucători, și Pandurii se poate lăuda cu același bilanț. Echipa gorjeană a avut în grădina sa doi ivorieni ce sunt în lotul Coastei de Fildeș pentru cel mai important eveniment fotbalistic, Constant Djakpa și Ousmane Viera. Djakpa a fost primul dintre cei doi care a semnat cu Pandurii, a impresionat rapid și a și plecat după un singur sezon în Bundesliga, pe o sumă de transfer record la acea vreme. După Bayer Leverkusen, Djakpa a mai jucat la Hanover, iar acum evoluează pentru Eintracht Frankfurt. Mai mult timp a jucat pentru Pandurii, fiindu-i și căpitan în multe dintre meciuri, Ousmane Viera, fundașul central ce a mai jucat în România și pentru Internațional Curtea de Argeș și CFR Cluj. După ce a terminat pe locul 2 cu Pandurii, cucerind titlul de vicecampion al României, Viera a plecat în Turcia din postura de jucător liber de contract. Fundașul ivorian a ales să joace pentru Rizespor, echipă la care s-a impus din start, fiind integralist în toate cele 32 de meciuri în care a fost folosit.
Lista jucătorilor străini ce au evoluat în România și acum sunt cu echipele lor naționale în Brazilia este completată de Carlos Costly. Atacantul din Honduras a stat foarte puțin în țara noastră, legitimat de FC Vaslui. Costly a plecat cu scandal de la echipa din Moldova și în ultimii ani a fost un adevărat globetrotter evoluând pentru echipe din Mexic, SUA, Grecia sau China, acum evoluând în țara natală, la Real Espana.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here