Foştii panduri, nedumeriţi de sistemul lui Daum: “Am scăpat cu 0-0”

319

Naţionala României nu a reuşit decât un egal fără goluri cu Danemarca şi are şanse minime să mai prindă un loc la Mondialul din 2018. “Tricolorii” au ajuns la al patrulea meci consecutiv în care nu marchează, o contraperformanţă ce data din perioada 1947-1948. Deşi a jucat într-un sistem nou, 3-4-3, naţionala lui Christoph Daum a arătat bine doar pe alocuri, în prima repriză, când a şi ratat cele mai mari ocazii de a marca. “Păcat că nu am reuşit mai mult, nici nu ştiu dacă meritam sincer. În fotbal când faci promisiuni fără acoperire, rişti să te expui şi criticile te lovesc mai tare! Sistemul mult discutat nu a adus ceva special, probabil că era şi greu cu 7 jucători de profil defensiv în echipă. Echipele s-au blocat reciproc în multe momente, iar pe final forţa fizică a danezilor putea face diferenţa.Totuşi sunt şi lucruri pozitive, şi mă gândesc în special la promovarea unor tineri”, a scris fostul pandur Edi Iordănescu pe Facebook. Un alt antrenor care a muncit la Târgu-Jiu, Sorin Cârţu, le dă şanse minime românilor de a ajunge în Rusia. “Programul e infernal. Jucăm cu Polonia și apoi cu Danemarca. E greu să ai rezultate deosebite cu un sistem pe care nu l-ai mai jucat până acum într-un meci oficial. E un sistem care cere multă coordonare. E bine că am luat un punct și am scăpat cu 0-0. În prima repriză n-am arătat rău. Benzar a avut niște reușite interesante prin centrările sale. Totuși, Keșeru nu a reușit să le concretizeze. Ne îmbătăm cu apă rece, tot oferim alibiuri. Keșeru trebuia schimbat mai devreme cu Alibec. Pe Chipciu nu l-am văzut niciodată vârf la Anderlecht. Totul a fost întâmplător cu acest sistem, nu a fost nimic gândit. Eu știu foarte bine acest sistem pentru că l-am folosit la CSU Craiova”, a spus Cârțu, la Dolce Sport.

Selecţioner prea optimist?
Deşi calificarea României e tot mai departe, iar fotbaliştii noştri nici măcar nu găsesc drumul spre gol, Christoph Daum nu disperă după egalul de la Cluj. Neamţul speră la succese în deplasările din Polonia şi Danemarca, şi spune că prima reprezentativă va găsi şi drumul spre gol odată cu revenirile lui Andone şi Stancu. “Am pregătit echipa să câştigăm trei puncte. Am fi avut nevoie de mai mult noroc în prima repriză. Toată lumea a fost foarte motivată ca să câştigăm meciul, dar, din păcate, n-am făcut-o. Dacă ne uităm la clasament în continuare totul este posibil. Nu este doar problema că n-am marcat, dar şi mentalitatea. Trebuie să jucăm 90 de minute. Dacă ne uităm la clasament, o victorie ar schimba totul. Sper că o dată cu revenirea lui Stancu şi Andone cei doi ne vor ajuta să înscriem. Dacă suntem corecţi şi cinstiţi, a doua repriză a aparţinut Danemarcei. Aştept de la jucătorii mei să aibă mai mult posesia balonului”, a spus Daum.
“Suntem supăraţi, pentru că am avut câteva ocazii. Este păcat pentru că o victorie ne apropia de primul loc. Puteam să câştigăm. Am jucat bine în primele 75 de minute, apoi nu ştiu ce s-a întâmplat. A fost un egal pentru Danemarca”, a declarat fundaşul Cristi Săpunaru.
“Cel mai frustrat sunt eu, pentru că eu am avut ocaziile cele mai mari! Toată lumea dorea să marcăm, însă n-am făcut-o. Situaţia grupei fiind încă strânsă, trebuie să gândim pozitiv”, a spus atacantul Claudiu Keşeru.

17499645_10154987855856397_1677464797_oBurleanu, “ţap ispăşitor”
Aşa cum era de aşteptat, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi-a primit porţia de critici după egalul din preliminarii. România are doar 6 puncte din 5 meciuri, iar fostul internaţional Florin Prunea, nu crede că Daum a fost alegerea inspirată pentru o nouă calificare la Mondial. “Aş fi mers pe mâna unui selecţioner român, care cunoaşte fotbalul nostru, mentalitatea jucătorilor noştri. Daum este un tehnician de treabă, dar problema este că n-a mai antrenat de mult şi nu cunoaşte realităţile fotbalului nostru”, a declarat Prunea. O poziţie mai tranşantă a venit din partea fostului medic al naţionalei, Pompiliu Popescu, îndepărtat chiar de Burleanu de la prima reprezentativă. “Aceeași poveste, echipa a căzut fizic în minutul 70. Oricum, e o progresie. La Euro echipa cădea după 60-65 de minute. E clar că echipa nu a fost conectată la acest meci. Nu au fost concentrați, pentru că această acțiune a început luni cu o serbare câmpenească, a început cu publicitate, cu marketing, cu toate aceste lucruri care-l interesează pe Burleanu. Daum nu știe ce înseamnă să lucrezi la mentalitatea jucătorilor, el doar vorbește, se pricepe foarte bine la discurs, la fel ca Burleanu, dar nimic mai mult. E păcat, pentru că își bat joc de această generație de jucători. Daum a debutat în meseria de selecționer la noi aici și nu cred că mai are timp să o exerseze, pentru că e destul de bătrân”, a răbufnit Popescu, într-o intervenţie televizată.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here