Fosta șefă de la Oncologie, trimisă în judecată

855

Mariana Găvănescu, fosta șefă a Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, și soțul acesteia, Victor Găvănescu, au fost trimiși în judecată de către procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Medicul oncolog este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (15 acte materiale), iar Victor Găvănescu de înșelăciune în formă continuată (74 acte materiale) și de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (196 acte materiale), ambele fapte aflate în concurs.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2008-2016, în calitate de șef al secției de oncologie Spitalul Județean Târgu Jiu, Mariana Găvănescu recomanda pacienților servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prestate de o societate comercială al cărei administrator în fapt era soțul său. Societatea respectivă beneficia astfel de decontările casei județene de asigurări de sănătate pentru aceste servicii, deşi, în multe situaţii, serviciile medicale raportate nu ar fi fost efectuate în realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here