Fosta șefă a Secției de Oncologie rămâne sub control judiciar

265

Magistrații de la Tribunalul Gorj au respins, vineri, plângerea formulată de medicul Mariana Găvănescu împotriva controlului judiciar. „Respinge plângerea formulată de inculpata Găvănescu Mariana, împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Menţine dispoziţiile ordonanţei contestate. Obligă inculpata la plata sumei de 40 lei, cu titlu de cheltuielile judiciare statului. Definitivă”, au decis magistrații. Fosta şefă a Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu este cercetată într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Alături de Mariana Găvănescu, și celelalte patru asistente, au solicitat Tribunalului Gorj să fie ridicată măsura controlului judiciar. Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii. Pe 1 noiembrie 2016, procurorii au efectuat 17 percheziţii pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile persoanelor implicate.
”Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la începutul anchetei.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here