Fost manager de spital, lipsit de apărare la proces

244

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au verificat ieri măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă de procurori în dosarul fostului manager al Spitalului Municipal Motru. Instanța nu s-a pronunțat deocamdată, întrucât Teodor Codrin Zavate nu și-a angajat un avocat. ”Amână cauza
pentru lipsă de apărare”, au stabilit magistrații. Următoarea înfățișare va avea loc mâine, la ora 09.00. Acesta a fost trimis în judecată pentru luare de mită, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Craiova.

Suspiciunea este că ar fi primit de la o persoană, care l-a și denunțat, 1.500 de euro pentru a fi ajutată să ocupe un post de asistent medical. ”În toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană, martor în cauză, suma de 1.500 de euro pentru a o ajuta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Mai mult, inculpatul i-a creat martorului convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv, martorul nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016, inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a sumei de 1.500 euro, în vederea confiscării speciale a acesteia”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurori. Deocamdată, Teodor Codrin Zavate se află sub control judiciar și trebuie, printre altele, să nu desfășoare activitatea de manager al Spitalului municipal Motru. Medicul și-a anunțat demisia pe 20 iulie, în timpul cercetărilor.  Anchetatorii au mai stabilit să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar. ” Nu comentez decizia procurorilor. Ce am declarat la început, aceea rămâne. Mai multe voi declara după proces”, a precizat medicul chirurgic, pentru Gorjeanul. Pe 20 iulie, acesta susținea că nu este vinovat:  ”Nu mă consider vinovat. Cineva avea nevoie de postul acesta și este un val mai mare, în urma unor valuri mai mici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here