Focuri de armă trase de poliţişti pentru potolirea infractorilor

592
pistol-3Gorjul a devenit un teritoriu în care cei care încalcă legea nu mai pot fi opriţi decât cu ajutorul armelor de foc. Poliţiştii din Runcu s-au văzut nevoiţi la sfârşitul săptămânii trecute să folosească pistoalele din dotare de două ori pentru a-i potoli pe cei care creau probleme, unul fiind un şofer,

anchetat în multe alte dosare, pentru că s-a urcat la volanul unei maşini neînmatriculate fără să aibă permis şi să tragă pe dreapta atunci când i s-a cerut, celălalt fiind un tânăr care l-a luat la bătaie pe adjunctul şefului de post. Poliţiştii din Runcu şi Arcani au făcut o patrulă mixtă şi se deplasau prin prima localitate atunci când au primit un apel, în jurul orei 2.00, despre producerea unui scandal la circa 100 de metri de o discotectă din centrul comunei. Trei tineri se luaseră la ceartă, iar poliţiştii le-au cerut să pună capăt scandalului, cerându-le să îi însoţească la sediul postului de poliţie, aflat în apropiere, pentru a fi legitimaţi şi a da explicaţii cu privire la cele întâmplate.” Poliţiştii au ajuns la faţa locului şi au solicitat celor trei să înceteze manifestările violente şi să-i însoţească la postul de poliţie care se afla în apropiere, în vederea legitimării şi luării măsurilor legale. În timp ce se deplasau spre postul de poliţie, Cristian-Alecu P., 19 ani, din municipiul Tg-Jiu, l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe unul dintre poliţişti. Ajungând la sediul postului de poliţie, cei doi agresori au continuat manifestările violente, acelaşi poliţist folosind armamentul din dotare, trăgând un foc de armă în plan vertical, în curtea postului de poliţie”, a menţionat Poliţia Judeţeană într-un comunicat de presă în care a prezentat informaţii despre cazul respectiv. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a deschis ieri o anchetă pe numele lui Cristian Preda, acesta fiind acuzat de ultraj după ce l-a lovit pe poliţist cu pumnul în faţă.

Acesta nu este însă singurul caz în care poliţiştii au trebuit să pună mâna pe armă pentru a-i potoli pe cei certaţi cu legea, tot la Runcu fiind înregistrat în week-end un alt incident similar. Un şofer refuzat să tragă pe dreapta atunci când i s-a cerut acest lucru şi, mai mult, a rupt-o la fugă, sperând că va scăpa de poliţişti, unii localnici spunând că individul ar fi asmuţit chiar un câine lup pe oamenii legii pentru a i se pierde urma. Laurenţiu Petrişor Sacagiu, de 31 de ani, s-a oprit de abia după ce a auzit glonţul tras în aer de oamenii legii, poliţiştii imobilizându-l şi ducându-l la sediul postului de Poliţie pentru a-l audia.
” Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al agenţilor de poliţie şi a încercat să fugă pe un drum lăturalnic, precum şi pentru faptul că acesta se sustrăgea cercetărilor în mai multe dosare penale ( distrugere, lovire, ameninţări, tăieri ilegale şi sustragere de material lemnos ), unul dintre agenţii de poliţie l-a somat să oprească şi datorită faptului că acesta nu s-a conformat, a folosit armamentul din dotare, trăgând un foc în plan vertical. Ulterior s-a procedat la imobilizarea şi conducerea acestuia la sediul Postului de Poliţie Runcu în vederea efectuării cercetărilor. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neîmatriculat şi fără a poseda permis de conducere”, a menţionat Poliţia Judeţeană printr-un comunicat de presă.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here