Foc pus intenţionat la o casă din Brebeneii de Brăneşti

808

Casa lui Marian Grigoroiu din satul Brebenei, comuna Brăneşti, a luat foc miercuri noaptea, în lipsa proprietarului, de trei săptămâni internat la Sanatoriul Dobriţa. Casa nu mai era racordată la curent de vreo 15 ani, dar cu toate acestea “din senin” a luat foc, arzând în proporţie de 90%. Proprietarul bănuieşte că cineva din sat i-ar fi dat foc intenţionat la locuinţă, acesta având un conflict cu o persoană din localitate. Poliţiştii din Brăneşti anchetează cazul, organele de anchetă interogând deja câţiva vecini. Proprietarul are însă suspiciuni legate de felul în care se va derula ancheta, fiind convins că în final, dosarul s-ar putea închide fără vinovaţi.

IMG0041AMarian Grigoroiu are 51 de ani şi de la jumătatea săptămânii trecute nu mai are acoperiş deasupra capului. Omul suferind de TBC a rămas pe drumuri după ce locuinţa lăsată închisă la plecarea lui la sanatoriu a fost găsită acum fără acoperiş, din ea mai rămânând doar câteva ziduri înegrite de funingine. Proprietarul este încă la sanatoriu şi a făcut tensiune la vestea că nu mai are unde se întoarce acasă. Omul a fost trecut pe perfuzii după ce a făcut o criză de inimă, spun membrii familiei sale îngrijoraţi de starea sa de sănătate. Rudele sunt îngrijorate şi pentru felul în care poliţia anchetează cazul deoarece sunt dovezi că focul a fost pus intenţionat.

Procesul verbal al ISU: “Folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”
IMG0047AFocul a fost stins de pompieri care au şi emis un raport de constatare după intervenţie. Documentul atestă negru pe alb că focul la locuinţa lui Grigoroiu a fost pus intenţionat de o persoană necunoscută. Tot specialiştii ISU Turceni scriu în document că focul a fost pus în camera de zi, găsită deschisă după incendiu, că focul a pornit de la o flacără produsă de un chibrit şi că primele care s-au aprins, generând incendiul, au fost materialele textile. De fapt în cameră se afla un dulap masiv, vechi, plin de haine şi mobilier. Tot pompierii spun că “o persoană necunoscută” a declanşat incendiul care l-a lăsat pe proprietar doar cu bagajul cu care se află internat în spital. Omului i-au ars în incendiu nu numai bunurile constând în haine şi mobilier, ci mai multe acte şi documente personale.

Anchetă, în desfăşurare la Poliţia Brăneşti
img436Reprezentanţii Poliţiei Brăneşti anchetează cazul imediat după stingerea incendiului, familia proprietarului dar și acesta mizând pe corectitudinea organelor de cercetare care verifică împrejurările în care s-a produs deflagraţia.
Proprietarul nu a mai recuperat nimic din interiorul locuinţei, compusă din două camere şi un hol, de fapt aceasta fiind casa părintească. Vecinii au văzut miercuri noaptea în jurul orei 1.30 fum la locuinţa lui Grigoroiu şi au şi intervenit pentru stingerea acestuia. Vecinul a intervenit cu un furtun cu apă, de teamă că şi proprietatea lui poate lua foc de la casa lui Grigoroiu. Casa în cauză nu era asigurată.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here