Foaie de minte, inimă şi literatură – Revista NOVĂCEANUL nu se dezminte, nici după alegerile locale din 5 iunie 2016!

274

Am folosit un supratitlu celebru, de împrumut şi nu mi-e ruşine. Publicaţia lunară NOVĂCEANUL îl merită pe deplin. În loc de editorial apare un interviu realizat de Redactorul şef Constantin Dârvăreanu, cu dr.ing. Dumitru Leuştean, fostul şi actualul primar al urbei Novaci, intitulat simplu: „Alegerile au trecut, ce urmează?”.
Numărul recent, din 25 iunie, se adresează publicului local. Cred că este unul din motivele pentru care primarul despre care nu ştiu din ce partid face parte fentează întrebarea ce va face pe viitor, spunând că-şi va respecta programul. Şi dacă vor aparea idei noi va încerca să mai aducă fonduri europene, în cel mai european dintre oraşele Gorjului.
Prof.univ.dr. N. Vinţanu publică şi proză, dar nu-l uită nici pe Marele Poet Naţional Mihai Eminescu despre care scrie cu har eseul: „Şi astăzi el ne luminează”. Sub semnul comemorării marilor valori locale sunt consemnări despre creatorul Băncii Populare „Gilortul” din Novaci – Dumitru Brezulescu, la 100 de ani de la moarte.
Incitantă este tema din titlul „Mai sunt patrioţi în această ţară? Dar în Novaci? Haideţi să dovedim!”, ca şi din altele două: „S-a dus farmecul Muntelui Rânca” şi „Polovragii – consideraţii etimologice”. Ne-au mai plăcut însemnarea lirică în proză „Sânzienele” şi fotoreportajul fără cuvinte, în doar trei fotografii: „Novaci – Ziua Eroilor în imagini”.
ION PREDOŞANU

P.S. Sper ca informaţia primită din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, cu privire la sosirea acasă a Fiilor Gorjului din Bucureşti, în zilele 1-3 iulie, să se confirme! Pe 29 iunie a fost Ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, iar Preşedintele Ligii Culturale „Fiii Gorjului”, jurnalistul Alexandru Păsărin, n-a putut fi contactat pentru confirmare. Fie că vorbea tot timpul sau i s-a defectat telefonul (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here