Florin Nini explică reculul avut de jucătorii săi la aruncările de la distanță – De la Djapa li se trage

293

Energia a avut în partea a doua a sezonului regulat o problemă majoră în ceea ce privește aruncările de trei puncte, iar odată cu eficiența scăzută la acest procedeu și chiar cu lipsa aruncărilor la un moment dat, și rezultatele echipei au avut de suferit.

Antrenorul Energiei, Florin Nini, a încercat să explice de ce jucătorii săi au ajuns mult mai rar în poziții favorabile aruncărilor de trei puncte, iar atunci când au făcut-o nu au fost liberi, iar execuțiile au lăsat de dorit. În opinia tehnicianului gorjenilor, totul s-a schimbat odată cu ieșirea din schemă a lui Djapa, după accidentarea acestuia. Nu doar aruncările de trei puncte ale lui Djapa lipsesc Energiei acum, ci și jocul pe care acesta îl imprima echipei: „Când se schimbă jocul, se schimbă și evoluția celorlalți jucători. Djapa, fiind un jucător care ataca cu fața, putea juca foarte ușor sub panou, lucrurile și rotațiile în apărare se întâmplau cu totul altfel. Din acest motiv, celorlalți jucători exteriori le rămâneau mult mai multe ocazii de șut de la semidistanță și distanță. Acum, datorită schimbărilor, jocul nu mai poate să fie același. În funcție de evoluția noastră, celelalte echipe își iau o marjă. Concret, în tur toată lumea dubla foarte mult sub panou pentru că era Djapa masiv pe poziția 4, era Kakaroudis, apăruse și Jazvin și toată lumea, văzând că ne-a crescut gabaritul sub panou punea un al treilea om sub panou. Automat, cineva era liber. Acest lucru nu se mai întâmplă acum foarte des și atunci e un alt joc. Trebuie să ne adaptăm din mers, timpul nu este prietenul nostru, dar trebuie să-l păcălim un pic”, a explicat Nini. Acesta crede că echipa sa a început să se adapteze din mers unui nou stil de joc, fără Djapa și cu un alt fel de circulație a mingii: „Abia la Timișoara am început să intrăm în ritmul nostru de joc din punct de vedere al vitezei, al siguranței, al tranziției, lucruri care ne-au dus pe noi pe locurile fruntașe și să punem în dificultate toate echipele fruntașe ale clasamentului. Abia de acum a apărut siguranța și probabil odată cu ea și aruncările de trei puncte. Aruncările de trei puncte nu apar că spune antrenorul să aruncăm sau nu de trei. Ele apar în funcție de o anumită strategie tactică și de evoluția unor jucători”, a mai spus antrenorul Energiei.

Așteaptă plusuri de la Keerles și Vasile Ștefan
Modest în meciul de la Timișoara, Keerles ar putea fi un plus pentru Energia la meciul cu Asesoft și la cele pe care gorjenii le mai au de disputat în acest sezon, crede Florin Nini: „Keerles este un jucător cu experiență și cu mână foarte bună de la semidistanță și distanță. Sunt convins că în acest meci va evolua mult mai bine. La Timișoara venise doar de două zile. Nu se familiarizase cu sistemele, dar e un jucător care dă siguranță echipei”.  Vasile este și el un plus, spune tehnicianul: „Vasile este 100% apt, el a jucat și la Concordia după accidentare. Revenise și la meciul cu noi, e drept a jucat atunci cu mâna bandajată, dar e OK. Nu are probleme, sunt lucruri pe care noi le-am discutat înainte de transfer pentru a nu avea niciun fel de surpriză. Dacă aveam această rotație la nivelul extremelor mult mai devreme, cu siguranță că era mult mai bine”, a conchis Florin Nini.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here