Fasole (Phaseolus vulgaris) – beneficii și proprietăți

792

Fasolea este o plantă anuală, cu tulpină volubilă, cu frunze trifoliate și flori în formă de fluturași (papilonacee). Fructele sunt păstăi, iar după îndepărtarea boabelor se obţin tecile, utilizate în scop medicinal. Înflorește în lunile mai-august.
Compoziție: flavonoizi, arginină, galedină
Acțiune: diuretică, hipoglicemiantă, depurativă, antiseptică
Indicații terapeutice: diabet, stări reumatice, acnee, hidroptizie, stări de convalescenţă, afecţiuni ale rinichilor, pericardită, afecţiuni ale vezicii urinare.
Decoctul se prepară din 1 lingură de teci de fasole uscate şi mărunţite, la 1 cană cu apă. Se fierb 5 minute şi se beau 3 căni pe zi.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here