Farmaciile gorjene au primit banii pentru reţetele din noiembrie 2011

156

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a făcut plăţile către farmacii pentru reţetele gratuite şi compensate eliberate în luna noiembrie 2011. Chiar dacă sunt anumite întârzieri la aceste plăţi, se reuşeşte păstrarea unei ritmicităţi, lunar virându-se bani farmaciştilor.

La nivelul judeţului nostru, 80 de furnizori de servicii farmaceutice se află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Lunar se fac plăţi pentru farmacii, cele mai recente făcându-se chiar în această săptămână. „Plăţile către farmacii s-au făcut săptămâna aceasta la nivelul lunii noiembrie 2011. Deci este practic acea întârziere de care ştie toată lumea; sunt acele 270 de zile plus 90 de zile ca să nu devină arierate şi se fac plăţile lună de lună, la nivelul lunilor anterioare”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Rectificarea bugetară a adus o sumă destul de bună pentru farmacii. „La medicamente, la ora actuală avem un buget total de 35.918 mii lei, faţă de bugetul pe 2011 care a fost de 32.542 mii lei; deci este o diferenţă de 3.376 mii lei, la rectificare venind suma de 1.430 mii lei”, a menţionat Bondoc.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here