Fără atac, fără benzină! Craiova a remizat cu FCSB

321

Universitatea Craiova a smuls un punct din confruntarea de pe Arena Naţională cu FCSB. Băluţă şi compania au fost peste bucureşteni în prima jumătate de oră, când doljenii au şi marcat. În minutul 27, Gustavo a interceptat un balon, greşit de Popescu, şi l-a servit ideal pe căpitanul “Ştiinţei”, cel din urmă având o finalizare de jucător mare în faţa lui Niţă. Din păcate, pentru Craiova a fost printre ultimele zvâcniri ale formaţiei care controlase până atunci jocul. Cu două zile de odihnă în plus faţă de “juveţi”, gazdele s-au trezit din pumni, şi au început să domine copios meciul. După ce au ratat câteva oportunităţi mari, amfitrionii au revenit în joc prin golul lui Gnohere (`62), care a profitat de nesincronizările din apărarea Craiovei după o lovitură liberă bătută de Bălaşa. Scenariul putea să se repete în minutul 72, dar Calancea a reuşit o dublă paradă, după încă un şut al fundaşului advers. Craiova rămâne neînvinsă după trei runde, are 5 puncte, şi merge joi pe San Siro.

Mangia: “Nu am avut personalitate”
Antrenorul craiovenilor, Devis Mangia, s-a declarat mulţumit cu egalul, dar a recunoscut că oaspeţii s-au pierdut în actul secund. “Este un rezultat echitabil. Am jucat foarte bine în prima repriză și ne-ar fi trebuit personalitate să înscriem și a doua oară. În repriza a doua, din punct de vedere fizic, am avut o condiție slabă, pentru că FCSB a avut două zile în plus de refacere. Jocul defensiv din partea a doua nu a fost o mutare tactică, eram obosiți. După șapte-opt partide o să ne dăm seama unde suntem valoric, iar între timp mai avem de lucrat, în plus vor mai veni și alți jucători la echipă”, a spus italianul.

Roman, din nou rezervă!
Adus pentru a fi golgheterul Craiovei, Mihai Roman, a bifat încă un meci pe bancă după partida cu A.C. Milan. Antrenorul Devis Mangia a explicat că vârful juveţilor este un jucător important, dar strategia pentru aceste două jocuri nu l-a inclus.
“În momentul de faţă avem un atacant foarte bun, pe Roman, dar faptul că jucăm cu atacanţi mai mici de înălţime face parte din strategia noastră. Trebuie să mai aşteptăm şapte sau opt partide, abia după opt meciuri ne putem da seama unde suntem, care ne este nivelul. Mai avem mult de lucrat, sunt jucători care încă nu s-au integrat”, a declarat tehnicianul Universităţii.

Băluţă, remarcat de Daum
Căpitanul “Ştiinţei”, Alexandru Băluță, a bifat al treilea meci consecutiv cu gol în Liga 1. Decarul oltenilor a declarat că lipsa de prospeţime a contat pe finalul jocului, iar Craiova are mai mult potenţial. “A fost un meci greu, pentru că noi nu am avut prea mult timp să ne refacem. În prima repriză, am fost mai proaspeți, am jucat pe contre, am avut multe ocazii, am și înscris și puteam să ne facem meciul mai ușor. În repriza secundă, s-a simțit oboseala. Ne-am dorit foarte mult victoria, dar asta este, mergem înainte și vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au fost alături de noi. Suntem neînvinși în campionat și este un start pozitiv. Vin alte meciuri tari, trebuie să ne refacem cât mai repede și să obținem cât mai multe puncte. Mai avem mult de muncă și multe de arătat. Sunt sigur că vom progresa de la meci, la meci“. Evoluţiile lui Băluţă din startul sezonului nu au trecut neobservate. Jucătorul ofensiv al Universităţii, care a marcat la debut pentru naţionala României, a fost lăudat de selecţionerul Christoph Daum. “Băluță a înscris fantastic primul gol, a înscris chiar și în primele meciuri. Asta înseamnă că își dezvoltă abilitățile de a înscrie, pe lângă calitățile tehnice. Este un jucător bun”, a comentat neamţul.
FCSB – Universitatea Craiova: 1-1 (0-1)
Au marcat: Băluţă (`27) / Gnohere (`62)
FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Momcilovic, Junior Morais – Pintilii (`46, Larie), Ovidiu Popescu – Man, Florin Tănase, Teixeira (`46, De Amorim) – Gnohere (`70, Daniel Benzar). Antrenor: Nicolae Dică.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Spahija (`76, Rossi), Barthe, Ferreira (`78, Kelic), Briceag – Screciu, Zlatinski – Gustavo, Băluță, Mitriță (`57, Bancu). Antrenor: Devis Mangia.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; George Rădulescu.
Observatori: Irina Mîrț, Mihai Stancu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here