Fără aglomeraţie la Gorj la Serviciul de Înmatriculări!

571

Dacă în unele judeţe, ieri dimineaţă, Serviciile de Înmatriculări a Vehiculelor au fost luate cu asalt de către solicitanţi, la Gorj a fost linişte şi pace ca urmare a proaspătului serviciu informatic lansat de conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj.

Noul program este destinat realizării de programări online în vederea înmatriculării autoturismelor. Aglomeraţia din anumite judeţe s-a datorat faptului că de ieri, s-a eliminat plata timbrului de mediu, astfel că vor creşte solicitările de înmatriculare a autoturismelor. Potrivit Legii 1/2017, începând de ieri, 1 februarie 2017, timbrul de mediu pentru autovehicule nu se mai achită.
„Mă sună colegi din ţară care au 300-400 de oameni, iar la noi nu este decât un singur om la ghişeu. Începând de astăzi (n.r. ieri), funcţionează sistemul de programare online unde cetăţeanul poate să intre pe www.srpcivgorj.ro, secţiunea programări online pentru a-şi rezerva programarea în vederea prezentării la ghişeele serviciului nostru pentru efectuarea înmatriculării, radierii ori transcrierii dreptului de proprietate a unui autovehicul. Rugămintea noastră este ca în momentul prezentării la data şi ora stabilită, solicitantul să aibă dosarul de înmatriculare complet, întrucât dacă nu-l are trebuie să-şi facă o altă programare. Pentru astăzi (n.r. ieri), avem programaţi 122 de solicitanţi pentru înmatricularea autovehiculelor. Oamenii sunt foarte mulţumiţi de acest sistem informatic şi nu mai există noţiunea de coadă. Important este să se respecte cu sfinţenie data şi ora prezentării la ghişeu. Cetăţenii trebuie să aibă în vedere să prezinte chitanţa de 37 de lei reprezentând contravaloarea confecţionării certificatului de înmatriculare, iar unde este cazul pe cea de 68 de lei reprezentând contravaloarea permisului de conducere”, a declarat Ştefan Ţacu, şeful SPCRPCIV Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here