Făină expirată la o brutărie din Bengeşti-Ciocadia

231

Peste o tonă de făină expirată a fost descoperită, vineri dimineaţă de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi de către inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, într-o brutărie din satul Bălceşti, al comunei Bengeşti-Ciocadia. Patronul brutăriei era de părere că făina putea fi folosită fără probleme chiar dacă termenul de valabilitate era depăşit.

Oamenii legii au dispus confiscarea materiei prime expirate iar patronul s-a ales cu amendă în valoare de 2000 de lei.
Locuitorii din Bengeşti-Ciocadia se aprovizionau cu pâine fabricată din făină expirată, mai exact aceasta era expirată din data de 25 decembrie 2012. Inspectorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare au depistat într-o brutărie din Bălceşti o tonă şi jumătate de făină care nu mai era în termenul de valabilitate. Patronul brutăriei este de părere că făina poate fi folosită, chiar dacă s-a depăşit termenul de valabilitate. Iar în cazul în care oamenii legii nu ar fi ajuns la timp ar fi folosit întreaga cantitate de făină pentru prelucrarea produselor de panificaţie.
Făina expirată va fi distrusă într-o unitate de neutralizare.

Produs neetichetat
Inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Gorj au mai descoperit la aceeaşi brutărie patru tone de făină fără etichetă, pe care le-au confiscat imediat pentru efectuarea unor analize de laborator. Patronul fiind amendat cu suma de 20 de milioane de lei vechi, urmând să se stabilească dacă activitatea societăţii va fi suspendată.„Am efectuat un control împreună cu organele de poliţie şi am constatat existenţa a 91 de saci de făină fără elemente de identificare, cu toate că există factură pentru făina respectivă dar nu se poate dovedi transabilitatea produselor. Şi s-au mai constatat 28 de saci de făină cu termenul de valabilitate depăşit. A fost sechestrată toată cantitatea de faină şi agentul comercial a fost sancţionat cu 2000 de lei”, a precizat Cristinel Giurcău, inspector în cadrul DSVSA Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here