Fă-te frate cu USL, până obţii o locuinţă ANL! – Piloşii din Motru, beneficiari de locuinţe sociale

130

primariaO parte a locuinţelor ANL din Motru, din ultimul bloc recent recepţionat, vor încăpea în scurt timp pe mâna unor cetăţeni din municipiu care nu ar fi trebuit, nici legal şi nici moral, să obţină un astfel de apartament. Cu toate acestea, consilierii municipali din Motru au închis ochii în faţa faptului că pe listă se aflau şi rubedeniile unora dintre ei şi au aprobat, cu ambele mâini chiar, lista atât de contestată.

Chiar o parte dintre consilierii PDL şi-au dat votul pentru viitorii beneficiari de locuinţe ANL, deşi li se ceruse la partid să nu facă asta. Pedelista Elena Vintilescu a fost astfel singurul consilier care a votat împotriva listei, respectând cererile şefului său de organizaţie, Constantin Severus Militaru. ,,Lista ruşinii”, cum au numit-o ziariştii joi, a trecut astfel cu ajutorul consilierilor votaţi de motreni, consilierii care şi-au dat votul fiind de la PSD, PNL, PRM şi chiar PDL.

Fiul consilierului municipal PSD, Ion Popescu, sora unuia dintre consilieri, finul primarului Dorin Hanu şi alte pile şi relaţii ale unora dintre aleşii locali din Motru şi chiar al unuia din membrii comisiei de selecţie, dar şi înavuţiţii oraşului vor fi o parte dintre beneficiarii locuinţelor sociale din ultima construcţie ANL, recepţionată recent de autorităţile locale. Asta deoarece în Consiliul Municipal de joi, toţi consilierii, în afară de pedelista Elena Vintilescu, au votat pentru o listă întocmită de o comisie formată din salariaţi ai Primăriei Motru. Pe listă se aflau şi câteva persoane controversate, dar consilierii nu au ţinut cont de nimic, considerând că vina unor eventuale ilegalităţi, în faţa organelor de anchetă, o vor avea membrii comisiei în cauză.

Consilieri PDL, de partea Opoziţiei

Dacă toată lumea se aştepta deja de miercuri că atât consilierii PSD cât şi cei ai PNL vor vota pentru lista în cauză, aceştia formând USL-ul de la nivelul Consiliului Municipal, nu se aştepta nimeni că şi consilierii PDL vor face asta. Mai ales că, ieri, reprezentanţii PDL Gorj au anunţat, într-o conferinţă de presă, că protestează public pentru situaţia înregistrată la Motru. Cei de la PDL erau astfel la asentimentul presei care sesizase că pe lista în cauză erau trecute şi persoane care, în opinia consilierilor PDL de la Motru, nu ar trebui să figureze acolo, fiind vorba de copiii unor consilieri, sau membri ai comisiei care a realizat lista, dar şi de bogătaşii oraşului. În ciuda acestui demers şi a apelului făcut de Militaru, cinci dintre consilierii PDL au votat de partea Opoziţiei din Consiliul Municipal, adică de partea PSD, PNL şi PRM. Contactat telefonic preşedintele PDL Motru, Constantin Severus Militaru, a declarat că nu ştia rezultatul votului dar promitea că va analiza situaţia, dacă doar un consilier de-al său a respectat cerinţele sale.

Hanu îşi stăpâneşte Consiliul

În declaraţiile publice făcute joi de primarul oraşului Motru, Dorin Hanu, şi de consilierul Ion Popescu, a cărei odraslă va deveni chiriaş în ANL, celor în cauză nu li s-a părut nimic ieşit din comun în legătură cu acordarea locuinţelor sociale pentru bogătaşi şi pentru rubedenii. Lui Popescu nu i s-a părut de altfel nimic imoral nici faptul că în două mandate a reuşit să îşi aranjeze ambii copii dându-le locuinţe ANL. Primul copil al lui Popescu a obţinut o locuinţă ANL, în urmă cu trei ani, susţin surse din Primăria Motru, iar de data aceasta îl va face chiriaş şi pe al doilea copil al său. Felul în care s-a votat joi la Motru demonstrează că PDL-ul nu are prea mari şanse în zonă, Hanu având de partea sa inclusiv consilierii PDL.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here