Expoziție dedicată lui Brâncuși la Cernăuți

258

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (Ucraina) va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni expoziţia fotodocumentară „Brâncuşi şi Gorjul”.

Expoziția este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj, ca parte a manifestărilor incluse în calendarul programului ”Anul Brâncuși în Gorj”. ”În seria de evenimente incluse în programul „Anul Brâncuşi în Gorj”, închinate împlinirii a 140 ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, CJCPCT Gorj organizează sâmbătă, 19 martie 2016, la sala de expoziţii a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (Ucraina) expoziţia fotodocumentară „Brâncuşi şi Gorjul”. Menţionăm că în cadrul aceluiaşi program, CJCPCT Gorj a organizat şi vernisat în februarie 2016 expoziţii de gen la Gabrovo (Bulgaria), Krombach (Germania) şi Chişinău (Republica Moldova)”, au anunțat reprezentanții CJCPCT Gorj.
Aceștia au mai precizat că, având în vedere parteneriatul dintre CJCPCT Gorj şi Centrul Cultural Român din Cernăuţi (preşedinte academician Vasile Tărâţanu), o parte din exponate şi o serie de albume despre istoria, arta tradiţională şi arta modernă a Gorjului vor fi donate comunităţii româneşti din Cernăuţi.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here