EXPOZIŢIE CONCURS INTERJUDEŢEAN “EMINESCU ŞI COPIII” “EMINESCIANA … o săptămână cu EMINESCU”

129

La Centrul De Resurse Pentru Educaţie şi Dezvoltare – Grădiniţa ,,Mihai Eminescu”, Tg-Jiu, va avea loc, MIERCURI, 30 ianuarie 2013, la ora 10.30, EXPOZIŢIA CONCURS INTERJUDEŢEAN şi ,,Eminescu şi copiii” şi SPECTACOLUL OMAGIAL ,,Eminesciana … o săptămână cu Eminescu”, acţiuni coordonate de director, expert CRED – profesor Ileana Lastovieţchi, consilier educativ, profesor Bîzdoacă Ana-Maria, prof. Cornescu Alina şi prof. Deaconu Mary Simona. Aceste acţiuni se adresează preşcolarilor şi elevilor din clasele I –IV, la nivel local şi judeţean.

Şi pentru că misiunea noastră, ca dascăli, este aceea de a transmite şi generaţiilor următoare dragostea pentru frumos, tradiţie, cultură, dorim să învăţăm – încă de la vârsta preşcolară – cine este acest ,,monstru sacru” al culurii româneşti, îndrumându-i pe copii prin labirintul creaţiei eminesciene. Învăţând copiii poezia lui Eminescu îi plasăm într-o lume artistică, ea însăşi creatoare şi de inspiraţie în creaţie. Deşi mici, fac parte dintr-o lume mare, cea a artiştilor şi avem prilejul de –ai vedea creând, exprimându-se artistic – aşa cum pot ei – dar care mereu ne impresionează prin imaginaţie şi putere creatoare.
Astfel, din marea dragoste pentru el, colectivul de educatoare a hotărât ca acest lăcaş de educaţie, unde modelăm sufletele celor mai frumoşi copii, să se numească Grădiniţa “Mihai Eminescu”, iar sărbătoarea … Eminesciana.
Sărbătoarea ce are loc în fiecare an – de mulţi ani – la noi în grădiniţă dedicată marelui poet, ne oferă încă o ocazie de a-i vedea ,,la lucru” pe aceşti mici artişti, readucându-l în inimile noastre ca o adiere plăcută şi înmiresmată, pe cel mai ales între poeţii acestui neam. Fără poezia lui am fi atât de singuri în Univers, fără muzica versului lui, nicio melodie n-ar mai ajunge la inima noastră.
Suntem bucuroşi că putem să îi aducem şi în acest an un omagiu ca semn de mulţumire şi recunoştinţă pentru tezaurul lăsat. Obiectivele generale ale activităţilor cultural artistice dedicate ,,poetului nepereche” şi desfăşurate în luna ianuarie în cadrul unităţii noastre de către toate cadrele didactice la grupele pe care le conduc au vizat stimularea potenţialului artistic şi creativ al preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar de învăţământ; cunoaşterea poeziei eminesciene şi a potenţialului artistic al acesteia; dezvoltarea limbajului şi în special a expresivităţii acestuia prin recitarea poeziilor eminesciene dar şi prin compoziţii proprii; devoltarea sentimentelor de dragoste şi preţuire pentru valorile naţionale şi creșterea calității serviciilor oferite de grădiniță, a atractivității grădiniței și menținerea ei în rândul unităților de educație timpurie care au poziții superioare pe piața educației în contextul concurențial actual la nivelul județului.
Folosind o varietate de modalități de colaborare care presupun o implicare activă a părinților alături de copii și educatoare, considerăm că vor avea de câștigat atât copiii cât și părinții, colectivul grădiniței și comunitatea locală.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here