EXCLUSIV/ RĂSTURNARE DE SITUAȚIE la CURTEA DE APEL CRAIOVA pentru un primar și un afacerist din GORJ: Decizia este definitivă

226

După ce Judecătoria Târgu-Jiu a dispus achitarea primarului Sorin Bucurescu și a soților Rămescu, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au răsturnat astăzi situația, în dosarul care vizează infracțiuni de corupție. Liviu Mîndrilă, purtătorul de cuvânt al instanței din Bănie, a precizat pentru GORJEANUL că au fost admise ”apelurile declarate de Parchet, partea civilă- Complexul Energetic Oltenia şi inculpata Loghin Alexandra”. ”Desfiinţează sentinţa apelată în totalitate şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă- Judecătoria Târgu-Jiu. Definitivă”, au stabilit judecătorii.

Cauza a vizat o tranzacție imobiliară încheiată între SNLO și familia Rămescu, în urma căreia un imobil a fost cedat pentru o cauză de utilitate publică. Suspiciunea este că locuința ar fi fost supraevaluată. În total, patru persoane au fost trimise în judecată. O funcționară în cadrul Biroului Urbanism, la Primăria Slivileşti, Alexandra Loghin a fost condamnată inițial la șase luni de închisoare cu suspendare pentru eliberarea certificatului de atestare a edificării construcţiei în care ar fi menţionat împrejurări necorespunzătoare adevărului și pentru instigare sub forma participaţiei improprii la fals intelectual. În schimb, primarul Sorin Bucurescu a fost achitat după ce a fost acuzat și de emiterea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de desfiinţare. O decizie de achitare a fost luată și în cazul omului de afaceri Mihail Rămescu, după acuzaţiile de instigare la încălcarea atribuţiilor de serviciu. De același verdict a avut parte și soția lui Rămescu. Mai mult, prima instanță a respins acţiunea CEO.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here