Eveniment medical deosebit

5508

În ,,Gorjeanul” din 16 noiembrie 2022, a apărut o știre care m-a impresionat în bine. Este vorba de o echipă operatorie ce cuprinde doctorii Bogdan Niculescu -medic primar Ortopedie Traumatologie, Dragoș Coldușu -medic specialist Neurochirurgie și Ioan Branea – medic specialist Ortopedie Traumatologie ce activează în Germania.
Am o impresie foarte bună despre dr.Bogdan Niculescu- medic șef al secției de profil din Spitalul Județean Târgu-Jiu. O apreciere deosebită este efortul făcut de a se familiariza în chirurgia coloanei vertebrale printr-un stagiu efectuat în Germania.
De asemenea este de apreciat prezența unui medic specialist neurochirurg ce își desfășoară activitatea în cadrul secției Chirurgie I a Spitalului Județean Târgu-Jiu.
Meritul d.lui dr Bogdan Niculescu este atragerea medicului neurochirurg în intervenții chirurgicale ce necesită prezența unui neurochirurg precum și a unui coleg familiarizat în chirurgia coloanei vertebrale și care își desfășoară activitatea în Germania. Toți medicii directori ce s-au perindat la conducerea Spitalului Județean au căutat să atragă medici neurochirurgi prin scoatere la concurs ,dar nu s-a prezentat nimeni.
Poate că eventualii candidați au cercetat condițiile oferite și s-au retras. Acesta este un semnal pentru medicii chirurgi și medicul director al Spitalului de a dota viitorul compartiment sau viitoarea secție de neurochirurgie și de a crea un climat favorabil și pentru un alt medic neurochirurg( munca în echipă este esențială !).
Cazuri de bolnavi internați cu probleme neurochirurgicale au fost și vor mai fi, dat fiind traumatologia cu leziuni complexe cu implicarea craniului și coloanei vertebrale (cu leziuni neurologice). Încă odată aprecieri deosebite pentru doctorul Bogdan Niculescu, pentru toți medicii secției Ortopedie, cât și pentru cadrele medii și auxiliare formate profesional de ani de zile și familiarizați cu traumatologia în general, cu intervențiile chirurgicale și îngrijirile postoperatorii și posttraumatice. Deci sunt probleme importante de rezolvat privind bolnavii acuți sau subacuți ce se internează în secțiile cu profil chirurgical și pentru care merită toată atenția. Am multe de spus privind asistența medicală în general.
Dr. medic Constantin Șișiroi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here