Eveniment editorial – Poetul Nelu Vasile, ca rebusist iscusit!

251

Recunosc, poemele lui Nelu Vasile le-am citit cu plăcere, dar întâmplător, în Gorjeanul. La fel şi nişte cronici de întâmpinare sau chiar profesioniste.

Nu-l cunoşteam deloc ca un împătimit şi valoros rebusist, creator de calambururi şi aritmogrife, jocuri de ligamente şi probleme de enigmistică. Graţie actorului şi poetului George Drăghescu am primit o cărticică a lui Nelu Vasile scoasă la Editura Sfera, 2017, în Biblioteca Labirint. Coordonatorul colecţiei este celebrul rebusist Serghei Coloşenco, din Bârlad.
Pe pagina 24 găsim un Aritmogrif dedicat de Serghei Coloşenco lui Nelu Vasile, nume ce apare cu litere mari pe vertical aritmogrifului. Care conţine numele a 10 rebusişti de certă valoare. Evident, că Nelu Vasile este printre primii dintre aceşti împătimiţi de rebus şi jocuri logice.
Sincere felicitări scrise pentru Nelu Vasile şi toţi cei care îşi folosesc inteligent cultura pentru propăşirea limbii române. Cred că de la autorul Cuvintelor potrivite – Tudor Arghezi, Nelu Vasile este al doilea mare rebusist gorjean din istoria jocului minţii. Evident, mă refer la un altfel de joc şi nu la şah! Un joc al cunoscătorilor adevăratelor sensuri ale cuvintelor limbii române.
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here