Eveniment artistic – GorjFest ediţia 2014, la Peştişani – Tabăra de creaţie „Acasă la Brâncuşi” – Pictură, în cadrul Pensiunii Casa Brâncuşi

381

Anul trecut, la Pensiunea Casa Brâncuşi, din Peştişani, a debutat prima ediţie a taberelor de creaţie plastică private, organizate de omul de afaceri Vasile Brâncuşi. Tabăra din 2013 a avut ca tematică sculptura în lemn, iar anul acesta îi urmează altele.

Din acest an, graţie unui parteneriat public-privat, între Vasile Brâncuşi şi GorjFest, de la 1 august au sosit şi s-au apucat de lucru cinci pictori. Tabăra este organizată şi ca prima din acest an sub egida GorjFest 2014, fiind una cu artişti din România şi Bulgaria. De la directorul taberei, Theodor Dădălău, am aflat şi numele celor cinci pictori: Florin Hutium, prezent şi anul trecut la tabăra de sculptură(Târgu Jiu), Petia Minceva(Plevna), Miroslav Mincev(Veliko Târnovo), Ilian Anghelov (Kavarna) şi Valentin Asenov(Obitel).
Ieri dimineaţă, pictorii şi-au continuat activitatea în aer liber sub terasa Pensiunii Casa Brâncuşi, iar de la ora 14, acasa la brancusi (4)Vasile Brâncuşi le-a oferit o plimbare cu microbuzul pe Cheile Sohodolului.
În vremea aceasta, imediat după micul dejun, Directorul taberei de pictură „Acasă la Brâncuşi”, Theodor Dădălău a dat o fugă la Bucureşti, unde mai avea ceva treburi de rezolvat şi să completeze rezervele de culori pentru neobosiţii acasa la brancusi (5)pictori. Totodată, am mai aflat că programul manifestărilor culturale „Acasă la Brâncuşi” mai prevede, în luna septembrie, încă o tabără de sculptură în marmură şi tot în toamnă o altă tabără de pictură, cu participarea unor artişti din Republica Moldova, de astă dată.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here