Eveniment artistic – Expoziţie GorjFest în galeria bucureşteană “LA GARAJ”, a gorjeanului Vasile Brâncuşi

408

Anul acesta, în 2014, artistul imaginii Theodor Dădălău îşi propusese organizarea a 25 de expoziţii GorjFest. Pornind de la ideea că la toamnă se va desfăşura a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale GorjFest. Deocamdată, joia trecută, s-a vernisat o expoziţie GorjFest la Bucureşti. În prezenţa polivalentului artist târgujian Horaţiu Mălăele, a Ligii Culturale Fiii Gorjului şi a mai multor invitaţi.

Recuperarea lucrărilor din Bulgaria, de la Gabrovo
Cum între judeţul Gorj şi regiunea Gabrovo(Bulgaria) s-a încheiat un parteneriat cultural, mijlocit de bunele relaţii cu artiştii bulgari ai generosului împătimit pe tărâmul culturii Theodor Dădălău, dar semnat şi parafat de Directorul Centrului de Creaţie, scriitorul Ion Cepoi, şi de Directorul Galeriilor de Artă din Gabrovo(Bulgaria), la vecinii de la Sud de Dunăre se aflau expuse o selecţie a lucrărilor GorjFest 2008-2013.
Cum cultura română şi, bineînţeles, cea din Gorj nu se scaldă în bani, aducerea lucrărilor din Gabrovo intrase în impas. Un mare iubitor al culturii – omul de afaceri Vasile Brâncuşi, originar din Peştişanii Gorjului – s-a oferit să le aducă pe banii lui. A trimis o furgonetă, însoţită de sculptorul târgujian Decebal Crăciun şi de Nicolae Nicolcioiu, fost viceprimar al comunei Peştişani, care le-au adus la Bucureşti.

Foto Vernisaj GARAJ 3Vernisaj cu Horaţiu Mălăele şi Liga Culturală Fiii Gorjului
Efectul prezentării expoziţiei GorjFest 2008-2013 la Bucureşti, pe strada Salcâmului nr. 12, în galeria de artă LA GARAJ, aparţinându-i lui Vasile Brâncuşi a fost unul uluitor şi nescontat.
Având în vedere că Horaţiu Mălăele, celebru actor, regizor, grafician şi scriitor, fusese coleg de clasă şi de bancă la Liceul “Tudor” din Târgu Jiu, cu Sile Brâncuşi, evident că nu putea să lipsească de la vernisaj. La fel cum şi mulţi dintre gorjenii din Bucureşti, de sub comanda preşedintelui Ligii Culturale Fiii Gorjului – jurnalistul fără vârstă Alexandru Păsărin, însoţit de Sabin Stamatescu, vicepreşedintele cu probleme economice al Ligii au răspuns prezent invitaţiei. Şi astfel, a avut loc un prim început. Aşa de tare i-a plăcut evenimentul artistic domnului Sabin Stamatescu, apreciat ca generos sponsor şi om de afaceri, încât s-a angajat ca domnia sa să susţină organizarea unei expoziţii GorjFest la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Foto Vernisaj GARAJ 2Niciodată ca niciodată!
Minunata propunere venită dinspre omul de afaceri Sabin Stamatescu, firesc, l-a binedispus oarecum pe Theodor Dădălău. Care, anterior, necăjit că fusese lăsat cu fundul în baltă şi nu primise de nicăieri bani să aducă lucrările de artă plastică ale GorjFest 2008-2013 de la Gabrovo, din Bulgaria, se supărase şi nu mai dorea să organizeze niciodată vreo altă expoziţie de acest fel.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here