Evaluare Națională 2017 / Zeci de elevi din Gorj, absenți la matematică

424

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut, ieri, a doua probă a evaluării naţionale, la matematică având de tratat trei subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, diferenţa de 10 puncte fiind reprezentată de punctul din oficiu. Primele două subiecte au fost de aritmetică și algebră, iar al treilea din geometrie, constând în rezolvarea unor cerinţe legate de un cilindru circular. În Gorj, din cei 2961 de elevi înscriși, 81 au fost absenți, cu patru mai mulți decât la limba și literatura română. “Miercuri au lipsit 81 de candidați. Nu s-au înregistrat incidente. Lucrările au fost numerotate și împachetate, în vederea transportului spre un centru zonal de evaluare”, a declarat pentru Gorjeanul, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Școlarii care aparţin minorităţilor vor da, astăzi, proba la limba maternă. În Gorj au fost amenajate 84 de centre de examen. Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, să fie afișate notele finale. La prima probă a evaluării naţionale, elevii au avut de tratat genul liric. La subiectele de la limba şi literatura română au primit poezia “Ploaie”, de Magda Isanos. Școlarii au fost puși să argumenteze de ce textul aparţine genului liric. Un alt subiect a fost redactarea unei narațiuni de 150-300 de cuvinte, în care să fie prezentată o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută în timpul unei întreceri sportive.
Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. În acest an, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, iar procentul de 80% va fi reprezentat de media de la evaluarea naţională.
În ceea ce priveşte rezultatele la evaluarea naţională de anul trecut, pe discipline, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că procentul notelor peste 5, la nivel național, a fost de 60,54% (prezenţă – 90,71%), la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă – 90,20%) la matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here