Europa League, un vis și un colac de salvare

283

Pandurii, prin calificarea în play-off, se va alinia în această vară la un nou start în competițiile europene, iar prezența în grupele Europa League ar putea însemna o rețetă de succes pentru clubul gorjean.

Printre dorințele pe care Narcis Răducan și le-a pus la pragul dintre ani au fost și câteva legate de clubul la care este președinte. Oficialul gorjenilor a recunoscut că a ales să facă Revelionul la Târgu-Jiu și pentru a face un marcaj cât mai strâns asupra celor care dețin frâiele finanțării clubului. Narcis Răducan a pus între dorințele pe care le vrea îndeplinite și pe aceea ca Pandurii să devină o forță în fotbalul românesc: “Dorințele în noaptea de Anul Nou au fost să continuăm ce am început și să facem mândrii gorjenii de echipa lor. Să fim la înălțimea proiectului cu stadionul. Vreau ca termen mediu și lung să devenim echipa care se bate an de an la cupele europene cu un stadion frumos, cu principii puternice ca un club din străinătate. Asta merită Târgu-Jiul. Dacă vom fi lăsați să muncim în acest sens acolo vom ajunge”, a declarat președintele echipei gorjene.

Grupele asigură bugetul
Calculele financiare devin extrem de simple pentru orice echipă din România dacă are parte de un management bun și de calificări în grupele cupelor europene. Prezența în grupele Europa League, din următorul sezon, vor asigura echipelor participante un venit minim de circa 7 milioane euro, bani cu care se poate face un buget foarte bun în România, suficient pentru a continua pe plan intern să obții rezultate foarte bune, fără a mai pune la socoteală banii din drepturile TV, aportul acționarilor sau sume din transferul jucătorilor. De această oportunitate este atras și Narcis Răducan: “Dacă ne ajută Dumnezeu să atingem o performanță prin calificarea în grupele Europa League, nu doar că am avea bugetul asigurat pe următorii ani, dar vom face și o bază sportivă cum sunt puține în țară. Se pot întâmpla multe lucruri frumoase dacă echipa continuă la acest nivel. Acum avem ceva probleme, dar am speranță că vom ieși din situația asta și ne vom continua drumul început în vară”, a mai spus președintele gorjenilor.

Polonezii nu au făcut ofertă
Ioan Hora este unul dintre cei mai interesanți jucători din lotul Pandurilor, mai ales că prin mutarea făcută de Edi Iordănescu, tehnicianul trimițându-l să joace pe postul de vârf împins, atacantul gorjenilor a devenit un goleador. Deși s-a vorbit la un moment dat de o ofertă a polonezilor de la Lech Poznan, conducerea Pandurilor neagă acest lucru, ceea ce nu înseamnă însă că jucătorul nu ar fi monitorizat sau nu ar fi dorit de aceștia sau de alte echipe de peste hotare: “Oficial nu există nicio ofertă pentru Hora de la Lech Poznan. Asta e meseria agenților, să propună, să caute soluții, să discute. Există posibilitatea ca Hora să prezinte interes și acolo. Dar dacă nu ne-au contactat nu putem vorbi de ofertă. Știu că a fost monitorizat, știu că mai mulți jucători de la noi au fost monitorizați de echipe din Turcia sau Germania, dar nu e ceva anormal. Acesta e un procedeu practicat de cluburile de afară. Dacă va fi o ofertă concretă și scrisă pentru cineva o vom analiza. Dar atâta timp cât putem vrem să rezistăm tentația de-a ceda jucători”, a mai spus Narcis Răducan.

Jucătorii se autopropun la Pandurii
Parcursul bun al Pandurilor din această ediție de campionat a făcut ca percepția jucătorilor să se schimbe radical în ultima vreme. Este cert faptul că interesul jucătorilor față de echipe este în funcție de performanțele reușite de acestea. Când Pandurii evolua în Europa League, conducătorilor le era ușor să găsească jucători buni care să accepte să vină la Târgu-Jiu pentru ca apoi, când echipa a avut un recul, oficialii să primească mai multe răspunsuri negative. Acum, când Pandurii este din nou pe val, jucătorii vor să evolueze la Pandurii, dar unii dintre ei nu mai au loc acum, standardele fiind mai ridicate decât în vară, spre exemplu: “Dacă în vară ne rugam de ei să vină la noi, în toamnă, când rezultatele erau vizibile, eram sunat de jucători să vină la noi chiar și cu diminuarea salariilor propuse în vară. Din păcate nu se poate, la Pandurii nu e supermaket, dacă nu au venit când am avut nevoie nu i-am mai luat apoi. Aici e mediul de performanță, e meritul echipei și a staff-ului tehnic. Sunt cazuri când jucătorii se autopropun, suntem văzuți ca o echipă serioasă care își dorește să se bată sus. A existat și stabilitate aici, și asta caută toți jucătorii”, a explicat președintele Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here