Englezii recrutează personal în domeniul gastronomic

311

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj aduc la cunoştinţa gorjenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă ofertele disponibile în această perioadă în Marea Britanie, prin intermediul reţelei EURES. Astfel, angajatorii englezi oferă 90 de locuri de muncă pentru următoarele ocupaţii: bucătari (50 de locuri), ajutor de bucătar (20 de posturi) şi bucătari şefi (20 de locuri). Salariile oferite sunt cuprinse între 18.500 şi 20.000 lire sterline brut pe an, pentru posturile de bucătar şi ajutor de bucătar şi 7,5 – 8,5 lire sterline pe oră pentru bucătar-şef.
Pentru ocuparea posturilor este nevoie de persoane care au calificare profesională încheiată, deţin certificat de igienă, au experienţă în domeniu şi cunoştinţe de limba engleză de nivel mediu (nivel B1). Angajarea se face pe perioadă nedeterminată. Pentru toate posturile, asigurările vor fi plătite de către angajator, iar viitorii angajaţi vor beneficia de training în domeniu, plătit de reprezentanţii firmei. Cazarea este asigurată la sosirea în Anglia. Gorjenii care corespund cerinţele şi îşi doresc să ocupe unul dintre posturile enumerate mai sus se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj.
În primele zece luni ale acestui an, 314 persoane din Gorj au desfăşurat o activitate în urma obţinerii unui contract de muncă în străinătate, cu sprijinul AJOFM: 288 în Spania, 13 în Danemarca, 8 în Germania, trei în Israel şi câte una în Marea Britanie şi Republica Cehă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here