Energia, la doar 65% din potențial

260

Echipa antrenată de Liviu Andrieș va începe, mâine, sezonul 2015-2016 cu un meci de gală, contra campioanei Minaur, în Supercupa României, dar tehnicianul târgujian recunoaște că jucătorii săi nu au ajuns la un nivel prea ridicat al relațiilor de joc.

Echipa de handbal a Energiei a intrat în linie dreaptă și speră să producă o surpriză în primul joc oficial al noului sezon. Supercupa României le oferă un meci contra Minaurului, însă Liviu Andrieș spune că partida vine cam devreme, iar jucătorii săi nu au reușit să se închege ca o echipă. Totuși, Energia are avantajul ca noii săi jucători să fi evoluat anterior împreună la alte echipe și să se cunoască destul de bine, echipa gorjeană transferând în această vară o adevărată legiune de moldoveni: “Suntem, undeva la 60-65%. Mai este de lucru, am legat rapid relații de joc și în atac și apărare. E favorabil și faptul că mulți dintre băieți au jucat împreună în trecut, și erau cumva relațiile făcute”, a declarat Liviu Andrieș.

Start infernal
Faptul că echipa nu s-a sudat încă suficient de bine nu este singura problemă invocată de antrenorul Liviu Andrieș. Acesta spune că programul debutului de sezon va fi unul foarte încărcat, dar speră ca lotul mai bogat pe care-l are acum la dispoziție să facă diferența și să ajute Energia să treacă cu bine peste primele patru meciuri ale sezonului: “Va fi greu acest start de sezon, știam asta. Ne așteaptă patru meciuri în 11 zile. Avem un lot numeros și valoric. Înainte aveam un lot mai restrâns, acum avem un lot numeros și nu va fi o încărcătură atât de mare pe jucători. Știam ce ne așteaptă, suntem, pregătiți”, a mai declarat antrenorul Energiei. Acesta spune că încă nu poate spune despre anumiți jucători că sunt titulari și că alții ar fi rezerve, ceea ce ar însemna un lucru pozitiv, însă pentru acest lucru este nevoie ca nivelul tuturor să fie unul ridicat: “Avem o echipă, nu avem titulari și rezerve. Oricare poate juca”, a mai spus Andrieș.

Jucătorii, ponderați în declarații
Au fost vremuri, nu de mult trecute, în care jucătorii Energiei plecau la drum cu declarații pompoase, extrem de optimiste, dar care, la final, s-au dovedit a fi doar vorbe-n vânt. De această dată, jucătorii echipei gorjene sunt mai ponderați în a oferi Energiei un loc prea sus în Liga Națională. “Nu e bine să vorbim acum de viitor. Să vedem și echipele adverse, vrem să ajungem cât mai sus”, spune Adrian Chiruț, conducătorul de joc al Energiei, omul care trebuie să fie mereu mintea limpede a echipei pe teren, dar și în afara lui. Și pivotul Dragoș Iancu merge pe aceeași linie și atrage atenția că Energia va trebui să trateze fiecare joc cu maximum de atenție: “Ne dorim să câștigăm fiecare joc. Fiecare echipă are jucători buni, toate meciurile din campionat vor fi niște finale pentru noi”, a declarat fostul băcăuan.

Fără accidentări
Energia începe sezonul cu o situație rar întâlnită. Din fericire, de această dată este vorba de un lucru foarte bun: echipa gorjeană nu are niciun jucător accidentat serios, doar mici contuzii ținându-i pe unii dintre jucători departe de parchet, dar nu mai mult de câteva zile. “Nu avem probleme, în alți ani aveam probleme medicale. Asta e bine. Asta înseamnă o bună pregătire, jucători care au experiență și care știu să-și dozeze efortul. Ține de totul, de pregătire, de staff, de băieți…”, explică Liviu Andrieș situația care-l bucură la fel de mult ca o victorie.

geamanu“În momentul de faţă suntem pe drumul cel bun. Eu zic ca lotul de jucători este unul valoros. Avem jucători pentru a acoperi toate posturile, cu cel puţin doi jucători pe fiecare post, dar mai este de lucru. Cred că în scurt timp, după 2-3 etape, după ce începe campionatul, mai ales că vom avea meciuri multe într-un interval scurt de timp, echipa noastră se va exprima din ce în ce mai bine. Va fi o omogenizare şi o stabilire a relaţiilor de joc accelerată datorită acestor meciuri jucate într-o perioadă scurtă de timp”, Benedict Geamănu, președintele secției de handbal a clubului Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here