Elevii, invitaţi să transforme deşeurile în artă

366

1475-IMG_0575Ministerul Educaţiei a lansat ieri un alt program naţional, de colectare selectivă a deşeurilor, program care, sub o formă sau alta, va fi aplicat în toate unităţile de învăţământ. Concursul se adresează elevilor iubitori de mediu, invitaţi să-şi „strângă gaşca” şi să meargă „la proful preferat” pentru a-l ruga să-i înscrie în competiţie, având la dispoziţie mai mult de o lună pentru a crea un „Colţ verde” cât mai original.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Asociaţia RECOLAMP şi Ministerul Mediului şi Pădurilor a lansat marţi, 27 septembrie 2011, cel mai mare program naţional şcolar de colectare selectivă a deşeurilor din România – „Colţul Verde din şcoala mea”. Pentru a avea impact la publicul şcolar, Programul naţional de colectare selectivă a deşeurilor, destinat instituţiilor de învăţământ preuniversitar, „Colţul Verde din şcoala mea”, se deschide cu un concurs care, conform organizatorilor, va consta în crearea „celui mai ingenios – colorat – funcţional – frumos – spectaculos – genial Colţ Verde al Scolii care a existat vreodată”. Competiţia este deschisă tuturor şcolilor şi liceelor din România, care se pot înscrie accesând www.coltverde.ro, secţiunea „Concurs”, şi urmărind instrucţiunile de înscriere. Scopul Programului naţional „Colţul Verde din şcoala mea” este de a promova obiective şi proiecte din domeniul educaţiei ecologice, precum şi îmbunătăţirea colectării selective a deşeurilor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Etapele concursului „Colţul verde din clasa mea”

Programul se va derula pe toată perioada anului şcolar 2011-2012 şi este structurat în mai multe etape. Prima Etapă (27 septembrie – 04 noiembrie 2011) constă în amenajarea în şcoală, de către elevi, a unui Colţ Verde, adică a unui ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile. După aceea, elevilor implicaţi în acest program nu le rămâne de făcut decât să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să transforme deşeurile colectate în desene, picturi, plante, fotografii, afişe, figurine, colaje sau chiar sculpturi. Mai exact, elevii vor trebui să facă în aşa fel încât „Colţul Verde” să exprime propria lor viziune asupra importanţei protecţiei mediului şi a colectării selective a deşeurilor, totul într-o manieră artistică. În a doua etapă a programului va fi organizat concursul de colectare selectivă a deşeurilor (10.11.2011 – 15.06.2012) şi vor fi premiate, periodic, instituţiile de învăţământ care colectează cele mai mari cantităţi de deşeuri, exprimate pe cap de elev.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here