Elevii de la ŞPA Târgu-Jiu, şcoliţi de profesoare din Franţa

242

30 de elevi s-au înscris la Tabăra internaţională de muzică cultă “Şcoala de Vară Târgu-Jiu”, organizată în parteneriat româno-francez. Această tabără are loc în fiecare an la Târgu-Jiu.

Elevii gorjeni iau lecţii de pian şi de vioară de la Veronique Thual Chauvel şi fiica acesteia, Claire Chauvel, care au venit din Franţa la Târgu-Jiu pentru a participa la atelierele muzicale din cadrul taberei de vară. “Toată săptămâna aceasta s-au organizat şi se organizează cursuri de măiestrie artistică susţinute cu elevii noştri de către doamna profesoară de pian Veronique Thual Chauvel şi de Claire Chauvel la vioară, în domeniul muzicii clasice. Este un lucru extraordinar de profitabil pentru toată lumea, în sensul că cheltuielile materiale pentru această tabără sunt modice, vorbim în total de 6.000 de lei pentru cele patru persoane invitate, pentru decontul transportului, cazare, masă, mici onorarii”, a precizat directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, Viorel Gârbaciu.
Sâmbătă, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a avut loc recitalul interpreţilor care au participat la această tabără internaţională.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here