Elevii care domiciliază în jurul şcolilor au prioritate la clasa I

318

Picture 388Scandalului creat la Colegiul Naţional Spiru Haret (CNSH) din Târgu-Jiu, săptămâna trecută, când câţiva zeci de părinţi au stat ore în şir la coadă, noaptea, pentru a-şi înscrie copiii în clasa I nu a rămas fără repercusiuni.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj au transmis astfel o circulară a Ministerului Educaţiei tuturor şcolilor din judeţ, care prevede că au prioritate la înscriere copiii care locuiesc în apropierea şcolilor.

Potrivit circularei de la Ministerul Educaţiei, remisă Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, instituţie care la rândul ei a transmis documentul tuturor şcolilor din judeţ, se prevede că părinţii trebuie să îşi înscrie copiii în clasa I, până pe data de 5 mai. Se motivează de altfel graba celor de la minister care spun, în acelaşi document, că aşa ar avea timp să stabilească necesarul de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic, care va începe pe 31 mai. Ion Işfan, fostul inspector adjunct al ISJ Gorj susţine img811că circulara a ajuns deja la toate şcolile care ar urma acum să raporteze ce străzi se află în jurul unităţilor de învăţământ. “Inspectoratele şcolare vor transmite unităţilor de învăţământ obligaţia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în aria de cuprindere a unităţii de învăţământ, iar în limita locurilor rămase libere a celorlalţi solicitanţi”, se mai arată în circulara transmisă de la minister. De asemenea, pentru transparenţa procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa până pe data de 3 martie, data la care va începe de altfel înscrierea propriu-zisă a elevilor în clasa I, numărul de clase disponibil, în conformitate cu planul de şcolarizare.

În necunoştinţă de cauză însă, săptămâna trecută, câţiva zeci de părinţi au luat cu asalt CNSH-ul din Târgu-Jiu pentru a-şi înscrie copiii în clasa I.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here