Elevi și profesori din cinci țări, în vizită la operatorul Aparegio Gorj!

1076

14 profesori şi 20 de elevi din cinci ţări au vizitat, în aceste zile, Aparegio Gorj, în cadrul „STEP-STEM la problemele de mediu”, cel mai recent proiect KA201, în care Asociaţia Edulifelong este partener alături de alte cinci organizații europene: două școli, două ONG-uri și o Direcție Provincială de Educație.

Un număr de 14 profesori și 20 de elevi din România, Bulgaria, Polonia, Letonia și Turcia au participat activ, în echipe multinaţionale, având rolul de a identifica pentru început problemele create de lipsa apei potabile, poluarea mărilor şi râurilor, dar şi utilizarea raţională a apei menajere. ,,Fiecare grup a prezentat produsele şi rezultatele obţinute în ultimele luni în cadrul Cluburilor STEM locale. Elevii și profesorii din toate țările partenere au desfășurat ateliere de lucru pentru a sensibiliza participanţii referitor la managementul apei. Pentru a învăța despre sistemul de alimentare a apei oraşului Târgu-Jiu, pornind de la sursă până la consumator, s-a apelat la experţi ai SC ApaRegio Gorj SA.
În acest context s-a realizat o vizită la sediul instituţiei, unde directorul Traian Pătrăşcoiu şi viceprimarul Aurel Popescu le-au urat bun venit şi au prezentat programul activităţilor ce urmează a fi demarate”, a declarat Liviu Udrescu, preşedintele Asociaţiei Edulifelong.Elevii şi profesorii au efectuat vizite de studiu pe Valea Sohodolului, Runcu, Polata şi Dealul Târgului, unde au învăţat despre procedura de tratare şi filtrare a apei potabile. ,,Astăzi, vor fi efectuate experimente de determinare a apei în laboratoarele Universităţii Constantin Brâncuşi, urmând ca, vineri, să înveţe cum apa menajeră este epurată în Staţiile de la Curtişoara şi Târgu-Jiu”, a mai precizat Udrescu.În cadrul proiectului strategic pentru schimbul de practici inovatoare în domeniul protecției mediului, vor avea loc încă trei întâlniri, următorul fiind stabilit pentru septembrie 2019 în Polonia.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here