14 profesori şi 20 de elevi din cinci ţări au vizitat, în aceste zile, Aparegio Gorj, în cadrul „STEP-STEM la problemele de mediu”, cel mai recent proiect KA201, în care Asociaţia Edulifelong este partener alături de alte cinci organizații europene: două școli, două ONG-uri și o Direcție Provincială de Educație.
Un număr de 14 profesori și 20 de elevi din România, Bulgaria, Polonia, Letonia și Turcia au participat activ, în echipe multinaţionale, având rolul de a identifica pentru început problemele create de lipsa apei potabile, poluarea mărilor şi râurilor, dar şi utilizarea raţională a apei menajere. ,,Fiecare grup a prezentat produsele şi rezultatele obţinute în ultimele luni în cadrul Cluburilor STEM locale. Elevii și profesorii din toate țările partenere au desfășurat ateliere de lucru pentru a sensibiliza participanţii referitor la managementul apei. Pentru a învăța despre sistemul de alimentare a apei oraşului Târgu-Jiu, pornind de la sursă până la consumator, s-a apelat la experţi ai SC ApaRegio Gorj SA.
În acest context s-a realizat o vizită la sediul instituţiei, unde directorul Traian Pătrăşcoiu şi viceprimarul Aurel Popescu le-au urat bun venit şi au prezentat programul activităţilor ce urmează a fi demarate”, a declarat Liviu Udrescu, preşedintele Asociaţiei Edulifelong.Elevii şi profesorii au efectuat vizite de studiu pe Valea Sohodolului, Runcu, Polata şi Dealul Târgului, unde au învăţat despre procedura de tratare şi filtrare a apei potabile. ,,Astăzi, vor fi efectuate experimente de determinare a apei în laboratoarele Universităţii Constantin Brâncuşi, urmând ca, vineri, să înveţe cum apa menajeră este epurată în Staţiile de la Curtişoara şi Târgu-Jiu”, a mai precizat Udrescu.În cadrul proiectului strategic pentru schimbul de practici inovatoare în domeniul protecției mediului, vor avea loc încă trei întâlniri, următorul fiind stabilit pentru septembrie 2019 în Polonia.
A.S.