Elevi şi îngrijitoare de curăţenie de la Liceul Teologic, depistaţi cu TBC

249

La doar o lună după depistarea cazurilor de TBC în rândul elevilor din Bumbeşti-Jiu, noi cazuri de TBC se confirmă, de această dată într-o unitate de învăţământ din Târgu-Jiu. Este vorba despre elevi şi o îngrijitoare de curăţenie de la Liceul Teologic. Unul dintre elevi şi îngrijitoarea se află sub tratament de specialitate, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj confirmă existenţa cazurilor, însă dau asigurări că s-au luat măsurile necesare pentru stoparea apariţiei unor noi cazuri.

Noi cazuri de TBC în rândul elevilor gorjeni fac să se zdruncine liniştea din unele unităţi de învăţământ. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj confirmă existenţa unor cazuri la Liceul Teologic din Târgu-Jiu, precizând că s-au luat măsuri pentru a se evita un focar de infecţie.  „Într-adevăr, au fost depistate cazuri de TBC la Liceul Teologic din Târgu-Jiu, dar nu există un focar; situaţia este sub control, noi am făcut deja dezinfecţia. Nu au fost semnalate noi cazuri, astfel că nu trebuie să ne alarmăm. Este important, totuşi, să reamintim, cu această ocazie că oamenii ar trebui să respecte igiena individuală; de asemenea, starea economică reprezintă o cauză a acestor îmbolnăviri, oamenii având imunitatea scăzută şi neavând, în acelaşi timp, posibilitatea de a-şi verifica periodic starea de sănătate”, declară Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj dau asigurări că situaţia este sub control şi că nu vor mai apărea noi cazuri de TBC la acest liceu. „Dispensarul TBC a făcut ancheta, noi dezinfecţia, şi nu o să mai apară sigur alte cazuri. Aşteptăm finalizarea anchetei celor de la Dispensar pentru a şti exact numărul cazurilor confirmate, însă este cert că de acum înainte nu vor mai fi altele”, menţionează Piţian.

De la liceu, la Spitalul de Pneumoftiziologie
La Liceul Teologic din Târgu-Jiu se pare că existau bănuieli de TBC încă de la finalul anului trecut, perioadă în care la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a ajuns un elev suspect de TBC.
În urma efectuării testelor de specialitate, rezultatul a fost negativ. Ulterior, acum o lună, un alt elev de la Liceul Teologic a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie, la el confirmându-se boala. De atunci, elevul se află internat şi urmează tratament de specialitate. Interesant este că în urmă cu două săptămâni s-a prezentat la aceeaşi unitate spitalicească şi o îngrijitoare de curăţenie tot de la Liceul Teologic, rămânând şi ea internată şi fiind supusă tratamentului.
Potrivit unor surse, se pare că sunt confirmate  două cazuri de TBC în rândul elevilor, plus îngrijitoarea de curăţenie. Totuşi, reprezentanţii DSP Gorj consideră că nu vor mai apărea noi cazuri, iar numărul total al cazurilor deja confirmate va fi făcut public după finalizarea anchetei demarate de Dispensarul TBC din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here